Familia politistului decedat Bogdan Gigina vrea dreptate: "Nu doar domnul Oprea este vinovat"

Familia politistului decedat Bogdan Gigina vrea dreptate: "Nu doar domnul Oprea este vinovat"

Familia politistului decedat Bogdan Gigina vrea dreptate: "Nu doar domnul Oprea este vinovat"

"Suntem în faţa unor cereri ale DNA tot pe principiile Constituţiei. Adică accesul liber la justiţie este sub orice formă neîngrădit. Dacă am un text care spune că accesul la justiţie este neîngrădit, iar un parlamentar pentru o infracţiune flagrantă poate fi cercetat chiar şi în afara votului, care este diferenţa pentru ca un parlamentar să nu poată fi cercetat de instanţă. Nu mă refer la domnul Oprea, ci în general. De ce nu poate fi cercetat pentru stabilirea nevinovăţiei acestui parlamentar în raport cu orice cetăţean al României. (...) Familiei îi rămâne, după acest vot, să ducă dosarul mai departe pe considerentele că DNA, până la urma, va face lumina probatorie sub aspectul faptelor domnului Oprea. Nu este o declaraţie de incriminare a domnului Oprea şi nu ne dorim sub nicio formă să arătam cu degetul. Dar, în mod evident, ne vom lupta cu tărie ca administratorul drumului şi administratorul firmei de gaz să fie traşi la răspundere. Opinia părinţilor lui Bogdan Gigină merge, oarecum, în direcţia că nu doar domnul Oprea este vinovat, ci şi patronii firmei de gaz şi cei care erau responsabili cu coloana oficială", a declarat avocatul Daniel Ionaşcu, citat de Mediafax.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a decis luni plenul Senatului. Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi "împotriva" solicitării DNA şi doar 45 voturi "pentru", 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

Senatori de la PSD, ALDE, PRU şi foşti UNPR au votat împotriva cererii de urmărire penală formulate de DNA pe numele lui Gabriel Oprea pentru omor din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină, printre ei numărându-se Călin Popescu Tăriceanu, Ioan Chelaru sau Ilie Năstase.

Articole recomandate

Comments