Film cu scene interzise minorilor, vizionat de un grup de elevi de clasa a patra, la recomandarea pr...

Filmul se numeste ,,Mai departe", de Tedy Necula.

Directorul scolii, Silviana Loghin, afirma faptul ca intentiile au fost din cele mai bune. In descrierea filmului, se prezenta povestea unui sportiv in varsta de 20 de ani, care a primit o lovitura grea de la viata si a ramas paralizat. Cu toate acestea, a reusit sa se ridice. Este o poveste despre motivatie si dragoste. Insa dragostea a ajuns la un nivel mult prea mare pentru un grup de copii in varsta de aproximativ 10 ani.

,,Este vorba despre un film care in prezentare apare ca un film despre persoanele cu dizabilitati. Este un campion paralitic, in varsta de 20 de ani, rugbist, care ajunge o persoana cu dizabilitati in urma unui accident. Noi am vrut sa discutam cu elevii despre dizabilitati, despre performanta, despre motivatie, despre puterea oamenilor de a-si depasi limitele. Nimeni nu s-a dus fara o verificare prealabila, avem si brosura exacta de prezentare a filmului, am vazut si trailer-ul, unde nu apare nimic interzis. Am discutat si cu reprezentantii de la Ateneu, intr-un fel a fost un film pus de comun acord.

Am mers la Ateneu, am discutat, am intrebat in ce masura se preteaza filmul gimnaziului, ni s-a spus ca fara probleme si ne-am dus. Doar ca acolo ne-am trezit, la un moment dat, cu o scena interzisa, am hotarat sa se intrerupa filmul, am iesit si i-am dus pe cei mici inapoi la scoala. Noi ne-am gandit la ideea filmului, care este foarte interesanta si importanta, pentru ca cei mici sa vada ca exista oameni care-si pot depasi limitele. Imediat s-a intrerupt proiectia, am iesit si am incercat sa le explicam celor mici ca a fost o situatie pe care o regretam, acest lucru l-am transmis si parintilor. Intentia a fost absolut nobila. Noi le-am citit descrierea filmului si copiilor, le-am spus ca este vorba despre povestea lui George, un sportiv de performanta, care la doar 20 de ani ramane paralizat, cu toate acestea reuseste sa se ridice.

In descrierea se specifica doar acest lucru, ca <> este povestea lui George Balta, un film inspirational, in regia lui Tedy Necula, in care personajul se joaca pe sine. George, sportiv practicant de rugby, ramane paralizat in urma unui accident petrecut in timpul meciului. Viata continua ca un rollercoaster, insa motivatia de campion iese la suprafata si George merge mai departe, construindu-se ca maratonist in scaun rulant si speaker motivational.

Nu aparea nicaieri ca ar fi interzis minorilor. Parintii sunt cei mai revoltati, am incercat sa le explicam ca a fost o eroare umana, pur si simplu, un incident total regretat. Copiii au vazut foarte putin din secventa respectiva pentru ca noi ne-am ridicat, ne-am sesizat, am strigat la personalul de la Ateneu sa intrerupa filmul si am cerut tuturor colegilor sa scoata copiii afara si sa plecam. Era vorba despre o scena in care fata, iubita sportivului, intra in camera lui, el era in scaunul cu rotile au inceput sa se dezbrace, noi am anticipat ce urma sa se intample si am oprit imediat filmul", subliniaza Silviana Loghin, directorul Scolii Gimnaziale ,,Ionel Teodoreanu" din Iasi, citata de bzi.ro.

Parintii sunt revoltati si nu pot accepta faptul ca un copil de aproximativ zece ani a fost predispus sa se uite la o scena deocheata, doar pentru ca profesorii care au organizat activitatea au fost neatenti.

,,Nu este un film recomandat minorilor. Si tocmai pentru ca exista scene care trateaza tabuurile oamenilor vizavi de orice este nou, diferit sau nu se conformeaza cu normalul", explica regizorul Tedy Necula.

Comments