Frica irationala fata de femeile frumoase exista! Se numeste Caligynefobia si psihologii au multe de...

Ce anume provoaca aceasta fobie? Ea apare de obicei ca urmare a unei traume care leaga prezenta unei femei frumoase de o suferinta puternica. Trauma poate fi din copilarie, un posibil abuz, sau ulterior, in urma unei relatii esuate cu o femeie frumoasa.De asemenea, nesiguranta de sine, lipsa farmecului personal, va duce la un complex fata de femeile frumoase, care vor fi percepute astfel ca o amenintare, ca sursa raului.Ca orice fobie, este produsa de inconstient, ca un mecanism de aparare, de aceea toate fobiile sunt extrem de greu de controlat sau vindecat.

Simptomele caligynefobiei pot fi variate. Persoanele care sufera de aceasta fobie pot avea palpitatii, transpiratii excesive, respiratie neuniforma si o tendinta de a se simti foarte tensionati si anxiosi in apropierea femeilor atragatoare. Pot aparea, de asemenea, stari de ameteala sau chiar de greata. Uneori, caligynefobia poate fi o problema atat de grava, incat poate duce la evitarea totala a femeilor, ceea ce poate duce la izolare si solitudine.

Ce secrete dezvaluie pozitia in care dormi despre relatia ta

Atunci cand vine vorba de manifestare, caligynefobia poate varia in functie de persoana. In unele cazuri, persoanele care sufera de aceasta fobie pot avea o frica specifica de un anumit tip de femeie sau de o trasatura fizica a acestora, cum ar fi culoarea parului sau a ochilor. Altii pot avea o frica mai generalizata si pot fi speriati de orice femeie care li se par atragatoare.

Oamenii care sufera de aceasta fobie pot dezvolta un sentiment intens de anxietate, rusine sau ingrijorare, fata de situatiile care implica intalniri cu femei frumoase. Aceasta teama poate fi destul de limitativa, ducand la evitarea anumitor activitati sau evenimente sociale.

Cu toate acestea, exista modalitati prin care aceasta fobie poate fi tratata. Una dintre cele mai eficiente abordari este terapia cognitiv-comportamentala (CBT), care poate ajuta persoanele care sufera de caligynefobie sa isi schimbe gandurile si comportamentele negative care stau la baza acestei fobii. In plus, aceasta forma de terapie poate ajuta persoanele sa se obisnuiasca cu situatiile care provoaca fobia, astfel incat acestea sa nu mai declanseze aceeasi stare de anxietate si frica.

Alte forme de terapie, cum ar fi terapia prin desensibilizare sistematica sau terapia prin expunere, pot ajuta persoanele sa se desensibilizeze treptat fata de femeile frumoase si sa realizeze ca acestea nu reprezinta o amenintare reala. In unele cazuri, medicatia poate fi, de asemenea, utila in tratarea simptomelor de anxietate asociate cu aceasta fobie.

Secretele de pe etichetele hainelor: Ce semnifica, de fapt, fiecare desen?

Comments