Fundatia Ringier si prietenii ii ofera un dar special Arianei. Fata care are cancer, pareza faciala...


Acest articol este o actiune umanitara finantata si publicata de Fundatia Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi gasite pe site-ul www.ajutacopiii.ro


Ariana Suteu-Boiangiu, in varsta de 15 ani, din Campia Turzii, Cluj, este in fata unui moment crucial, de rascruce, pe care il traverseaza in lupta cu ingrozitoarele boli care ii macina trupul si care ii pune chiar viata in pericol.


Fata a reusit, cu ajutorul Fundatiei Ringier Romania si al prietenilor acesteia, oameni cu suflet sensibilizati de dramele prin care trec copiii suferinzi, sa stranga banii necesari operatiilor salvatoare pe care le va face in Germania, la Hanovra. Este vorba de 128.000 de euro care vor intra in conturile Arianei.


De doi ani se lupta cu cancerul


In urma cu aproape doi ani, Ariana a ajuns in fata unui medic oftalmolog, dupa ce a inceput sa acuze dureri de cap si probleme cu vederea. Investigatiile care au urmat au scos la iveala adevarata cauza a acestor simptome: doua tumori se cuibarisera in creierul ei si presau periculos atat pe trunchiul cerebral, cat si pe canalul nervului auditiv.


Au urmat cinci operatii (doua pe creier si trei pentru hidrocefalie), dar si un tratament ceva mai special (chirurgie stereotactica folosita in cazul tumorilor profunde, inoperabile) facut in Turcia. Proceduri chinuitoare, dar care i-au mentinut aprinsa flacara sperantei intr-o ameliorare a bolii pana ce in conturile fetei s-ar fi strans suficienti bani pentru operatiile salvatoare.


Ariana a surzit si a ramas fara expresia fetei


Din nefericire insa, in timp, boala a avansat, motiv pentru care Ariana a ramas fara auz la ambele urechi, iar expresia fetei i-a fost complet stearsa de pe chip, din cauza faptului ca nervii faciali au fost grav afectati de boala.


Fata a ramas astfel fara orice expresie a fetei - de uimire, de durere, de suparare... Niciun muschi nu i se clinteste pe fata ,,cazuta" din cauza cancerului cerebral, indiferent de starea prin care trece!


Prioritatea, operatiile pe creier pentru extirparea tumorilor


Specialistii germani de la INI Klinik Hanover (n.r. - Institutul International de Neurostiinte din Hanovra) care au studiat dosarul Arianei sunt de parere ca singura ei sansa de supravietuire par a fi doua complicate interventii chirurgiale - extirparea tumorilor (n.r. - doua la cap si patru pe trunchiul cerebral), transplantul de nerv facial si anastomoza (comunicatia intre vasele sangvine). Complexe interventii chirurgicale care costa cel putin 70.000 de euro.


Acum, Ariana poate spera ca va invinge cancerul care o chinuie si ca isi va putea aseza din nou zambetul pe chip pentru ca a primit 128.000 de euro, pe care ii va folosi pentru operatiile pe ceier - care sunt vitale - si mai apoi pentru alte proceduri si recuperare.


,,E o minune de la Dumnezeu. Mami, mergem la operatie, avem banii!"


Vestea ca Ariana - aflata in programul de sustinere al Fundatiei Ringier Romania - are o sansa uriasa de a primi in dar o altfel de viata, una in care viitorul sa nu se mai masoare de la o zi la alta, a fost primita de mama ei precum o minune dumnezeiasca. Un cadou primit cu lacrimi de bucurie, de izbavire, dar si cu multumiri pentru toti aceia - oameni cu suflet din toate colturile Romaniei si chiar ale lumii - care au putut face posibil ca visul Arianei sa devina realitate. Acela ca fata bolnava sa se scuture de haina grea a suferintei!


Acesti bani sunt o minune de la Dumnezeu! Daca nu ingaduia El, nu se intampla ca fetita mea sa aiba o asa sansa uriasa la viata. Pierdusem orice speranta... Ma resemnasem ca Ariana va trai asa cat va vrea Dumnezeu.


Suzana Chirila, mama Arianei:

,,Cand am primit vestea de la Fundatia Ringier Romania, mi s-au inmuiat picioarele, am crezut ca lesin si apoi am plans mult de fericire. Fata m-a intrebat ce e cu mine si i-am spus: <>. Niciodata nu o sa le pot multumi indeajuns tuturor acelor oameni care s-au gandit la noi si ne-au oferit acest ajutor", ne-a mai spus mama copilei.


Doua campanii, peste 250.000 de euro donati


Cum s-a putut ca intr-un interval atat de scurt sa strangem banii necesari operatiilor pe creier care o pot salva pe Ariana? Fireste, cu ajutorul prietenilor fundatiei care ne sunt aproape de mai bine de 11 ani, oameni cu suflet urias care pasesc alaturi de copiii suferinzi prinsi in capcanele unor maladii cumplite.


Cei 128.000 de euro care au intrat in conturile Arianei sunt o parte din cei peste 250.000 de euro donati in campaniile umanitare a doi copilasi diagnosticati cu amiotrofie spinala musculara: Mihail-Andrei Reaboi (trei ani) din Raionul Orhei, sat Ivancea, Republica Moldova si Victor-Andrei Dinescu (doi ani), din Selimbar, Sibiu.


Lui Mihaita, care intre timp s-a mutat in Germania cu parintii, i se administreaza un sirop care a ameliorat simtitor simptomele bolii. In plus, pentru ca a depasit varsta si greutatea administrarii acelui tratament genetic recomandat pentru boala lui, serul - care costa peste 2.100.000 de dolari - nu ii mai poate fi injectat.


Victor, aflat acum in Austria, a primit tratamentul genetic, decontat de statul austriac, la data de 10 mai 2023, motiv pentru care si in cazul lui, campania umanitara declansata tot de Fundatia Ringier Romania a fost oprita. Banii donati pentru cei doi copilasi bolnavi de amiotrofie spinala musculara - peste 250.000 de euro - vor fi redirectionati catre Ariana (128.000 de euro), iar restul va ajunge la alti micuti aflati in suferinta, in functie de urgente.


Citeste mai multe despre& copiii pe care Fundatia Ringier ii sprijina de 11 ani la rubrica AJUTA COPIII


Comments