Gabriela Firea, semnal de alarma la 47 de ani de la Marele Cutremur: Bucurestiul ramane capitala eur...

"47 de ani de Marele Cutremur. Aproape 4 ani de cand s-a pus lacat pe programul ,,Bucuresti Trainic". Nu a mai fost consolidat niciun bloc pericol public, nu a fost consolidat niciun teatru, niciun spital. Politicienii aflati vremelnic la conducerea Capitalei uita ca un seism poate lovi oricand si orice zi in care nu actioneaza poate costa multe vieti.

Bucurestiul ramane capitala europeana a riscului seismic, iar bucurestenii din zonele centrale stau cu frica. Este, din pacate pentru bucuresteni, inca o "reusita" a actualului primar general. Tot ce am facut eu si echipa mea a fost aruncat la ,,gunoi", dus in derizoriu prin manipulari si minciuni.

Toate santierele pe care le-am lasat in 2020 foarte aproape de finalizare au lacatul pe usa, la propriu. Proprietarii din acele imobile sunt tot prin alte case, deja de 5-6 ani de cand si-au parasit locuintele si nimeni nu le spune cand vor reveni acasa.

Ca-n multe alte cazuri, realitatea este total diferita de cea prezentata de Nicusor Dan: programul de consolidari din Capitala este departe de succes, BLOCAT si fara prea multe sperante pentru viitor. De aproape patru ani, lucrarile de consolidare in santierele incepute in perioada 2018-2020 sunt OPRITE!

In plus, in ultimii doi ani, nu a fost restaurata NICIO FATADA, chiar au fost pusi la plata proprietarii acolo unde s-au facut lucrari pe vremea noastra. Scopul a fost unul singur, sa fim noi aratati drept vinovati si mincinosi.

Ce am facut noi, pana in 2020:

In mai putin de trei ani am consolidat 10 cladiri si am lasat in lucru, in diferite stadii, alte 10 de imobile pericol public. In total douazeci de cladiri, tot atatea cat au fost consolidate inaintea mea timp de 28 de ani.

Alte peste 150 de cladiri au fost incluse in programul de reducere a riscului seismic si erau in diferite etape preliminare ale procesului, expertizare, proiectare, punere in siguranta, autorizare. S-au facut expertize tehnice, din fonduri publice sau private, pentru 1 milion de metri patrati. Am lansat un program de refacere a fatadelor cladirilor din Centrul Capitalei, 15 fiind finalizate doar in 2020 si am deblocat lucrari incepute in urma cu aproape 10 ani, abandonate de constructori!

Doar cateva dintre ,,realizarile" lor:

- Au inceput cu doi ani mai tarziu lucrarile la blocul Club A, acolo unde noi am finalizat procedura de achizitie si am semnat contractul in 2020. Evident, ca lucrarile nu sunt nici pe departe de finalizare.

- Bugetul AMCCRS pentru anul 2024 este doar 117 milioane, fata de anul 2020, in plina pandemie si cu probleme financiare, cand am alocat 162,5 milioane de lei.

- 10 blocuri, mai mici sau mai mari, sunt complet blocate, iar proprietarii care nu se pot intoarce au ajuns sa dea in judecata Primaria Capitalei.

- Sunt aproape patru ani pierduti si ma doare sufletul cand stiu cat efort a fost depus in mandatul meu de primar general pentru a recastiga increderea bucurestenilor. E foarte greu sa convingi proprietarii sa-si paraseasca locuintele pentru doi-trei ani, iar acum va fi si mai greu.

- Nicusor Dan pare ca a uitat inca o promisiune din campanie sau nu intelege ce obligatii are!", a scris Gabriela Firea, intr-o postare pe Facebook.

Comments