Gabriela Firea vrea sa infiinteze o Administratie a Cladirilor cu Risc Seismic in cadrul Primariei Generale

Gabriela Firea vrea sa infiinteze o

Gabriela Firea vrea sa infiinteze o Administratie a Cladirilor cu Risc Seismic in cadrul Primariei G...

Gabriela Firea a precizat că proiectul de hotărâre se va afla pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

Edilul a explicat că, în momentul de faţă, de situaţia clădirilor cu risc seismic se ocupă mai multe instituţii din cadrul municipalităţii neexistând un organism care să se dedice exclusiv rezolvării acestei probleme. ”Erau mai multe instituţii care se ocupau, printre altele, de această problemă. Vi se pare normal să fie «printre altele»?”, a spus Firea adăugând că această stare de lucruri a făcut ca, până acum, doar 70 de clădiri să fie reconsolidate.

Ea a estimat la 180 numărul clădirilor cu risc seismic clasa I care ar putea intra în prima serie de reconsolidări, dintre care 70 sunt în proprietatea Primăriei Generale, fapt care facilitează considerabil intervenţia acestor clădiri întrucât nu mai este nevoie de acordul locatarilor pentru reconsolidare, un obstacol important în cazul altor clădiri.

Totodată, Firea a anunţat că a vorbit cu directorii teatrelor bucureştene privind reconsolidarea clădirilor în care funcţionează, primăria urmând să pună la dispoziţie o clădire în care fiecare teatru să funcţioneze temporar pe durata reconsolidării astfel încât activitatea teatrelor să nu fie perturbată.

Comments