POLITIA DE FRONTIERA - 20 de migranti, prinsi incercand sa treaca ilegal granita spre Ungaria

POLITIA DE FRONTIERA - 20 de migranti, prinsi incercand sa treaca ilegal granita spre Ungaria

POLIȚIA DE FRONTIERĂ  Douăzeci de migranţi afroasiatici, între care şapte copii, au fost reţinuţi înainte să treacă frontiera cu Ungaria pe jos, prin câmp, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Majoritatea migranţilor sunt solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră şi jandarmii care păzesc frontiera în zona vămii arădene Turnu au observat, cu ajutorul aparatelor de viziune pe timp de noapte, mai mulţi migranţi care se deplasau pe jos, prin câmp, spre graniţa cu Ungaria, scrie News.

Un echipaj a pornit în urmărirea suspecţilor, aceştia fiind prinşi la doar 20 de metri de fâşia de frontieră Grupul era format din 20 de persoane care au între doi şi 36 de ani, respectiv 12 sirieni, şapte irakieni şi un iranian, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că majoritatea sunt solicitanţi de azil în România. Între aceştia se aflau şi şapte copii.

„La cercetări, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Biriş.

Migranţii adulţi sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Sursă

Comments