Ghidul romanului, in economia serviciilor: cand, unde si cat mai lasam bacsis?

Ghidul romanului, in economia serviciilor: cand, unde si cat mai lasam bacsis?

Dupa clasica intrebare ,,cash sau card?", ospatarii si-au mai imbogatit repertoriul cu inca una, adresata imediat ce-ti ajunge nota la masa: ,,doriti sa adaugati tips (bacsis)?". Ni s-a intamplat, cel mai probabil, multora, de cand bacsisul poate fi trecut pe nota si e impozitat de statul roman.

Ce faci intr-o astfel de situatie? Daca servirea a fost ireprosabila, cel mai probabil te gandeai sa oferi bacsis si fara sa fii intrebat acest lucru. Dar daca nu ti-a placut servirea? Refuzi cu un simplu ,,NU", cauti alte justificari?

Comportamentul de a oferi bacsis atunci cand beneficiem de un serviciu s-a modificat in ultimii ani si pe masura ce asa-numita gig economy s-a extins in tot mai multe domenii.

La usa nu-ti mai ajunge acum doar baiatul cu pizza. Iti apasa soneria si livratorii care iti aduc mancare, curierii cu coletele aferente comenzilor tale online, dar si angajatii supermarketurilor de la care iti poti face piata online.

In acest context, Panorama a incercat sa afle ce mai inseamna bacsisul in Romania anului 2024 si cum ne raportam la oamenii care ne tund, ne spala masina, ne servesc la masa sau ne aduc mancarea la usa.

Citeste integral pe Panorama.ro

Comments