Ghita rapunde DUR acuzatiilor ministrului Ghinea: "Oamenii astia mint"

Ghita rapunde DUR acuzatiilor ministrului Ghinea: "Oamenii astia mint"

Ghiţă răpunde DUR acuzaţiilor ministrului Ghinea: "Oamenii aştia mint"
Ghiţă răpunde DUR acuzaţiilor ministrului Ghinea: "Oamenii aştia mint"

Sebastian Ghiţă a afirmat în cadrul emsiunii Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, că "după şapte luni, tehnocraţii au ajuns la concluzia că toate firmele de IT sunt ale mele, s-au trezit băieţii aştia şi au început reîncălzească ciorbă".

"Oamenii aştia nu aduc bani europeni", a spus acesta, adăugând că doar 3 miliarde de euro dezangajăm doar anul acesta.
Sebastian Ghiţă a mai spus că erau greşeli şi pe vremea Guvernului Ponta şi că, în anumite perioade, "se ocupau mai mult de alageri, decât de fonduri europene".

"Nu mai am firme de 10 ani de zile, oamenii aştia vă mint. Nu există niciun contract de 38 de milioane de euro. Ginea vrea să îţi justifice diletantismul", a mai afirmat Sebastian Ghiţă, adăugând că ministrul Ghinea nu înţelege instituţiile statului şi cele de la Bruxelles şi cum funcţionează acestea.

"Prima măsură luată de ministrul Ghinea a fost să înlocuiască catering-ul, că nu îi plăcea omleta. Baieţii aştia trebuie să aducă bani şi nu pot. I-am zis lui Cioloş să nu se lase aburit", a completat acesta.

Întrebat dacă a avut acte adiţionale semnale la licitaţiile publice câştigare, Sebastian a afirmat că atâta vreme când s-a aflat el la conducerea firmelor nu s-a semnat niciun act adiţional. "Ştiţi cine face aceste lucruri? O fac multinaţionale, firmele străine", a spus acesta.

De asemenea, acesta a afirmat că nu a vândut programe sub licenţa Microsoft. "Microsoft nu vinde decât licenţele lui. Niciodată nu am vândut programe ale mele sub licenţa Microsoft şi nici produse Microsoft", a spus acesta. 

Întrebat de ce numele său apare peste tot, Sebastian Ghiţă a afirmat: Mă îmbătasem. Având cunoştinţe, mi s-a urcat la cap". "Realitatea e că având cunoştinţe, oameni care stau lejer de vorbă cu mine, mi-am format părerea că pot vorbi cu oricine. Mi s-a urcat la cap. De aceea m-am hotărât să particip la emisiuni să explic că nu sunt Gheorghe Dracu în ţara asta. Când aş putea să le fac pe toate? Am şi eu prieteni, mă duc la baschet, mai beau o bere. Nu poate fi dracul atât de negru", a completat Sebastian Ghiţă. 

"Statul asta este foarte tare. Problema este că statul suntem noi, oamenii. Unii dintre ei printre care şi eu, spunem că statul trebuie să se ocupe de bunăstare şi să înţeleagă suntem oameni şi mai greşim şi noi, în timp şi alţi oameni printre care Dan Tapalagă şi Dorina Matei spun: arestaţi-i!", a completat acesta.

Întrebat dacă a primit vreun contract în timpul guvernării Ponta, Sebastian Ghiţă a răspuns: "Nu, eram doar un parlamentar şi nu există niciun euro intrat în contul meu personal sau al unei rude.

"Aş vrea să îi fac o sugestie lui Ghinea. Uniunea Europeană a dat bani pentru e-cultură, nu puţini, 10 milioane de euro. Dacă l-ar duce capul ar putea să lanseze un ghid rapid prin care acceseze fonduri pentru digitalizatea arhivelor TVR şi a radiodifuziunii şi să treacă urgent în varianţă digitală şi concertele de la Festivalul George Enescu. Eu aş face acest proiect în şase luni", a completat Sebastian Ghiţă.

Întrebat dacă a fost sprijit de vreun general SRI în dezvoltrea afacerilor sale, Sebastian Ghiţă a spus: "Cunosc generali SRI, dar niciun general nu se ocupă de sprijinrea afacerilor. Nu cunosc vreun general care se ocupe de sprijinirea afacerilor", a completat acesta.

Legat de o posibilă prietenie cu şeful STS, Sebastian Ghiţă a declarat că nu poate să spună aşa ceva: "Suntem generaţii totoal diferite".

Totodată, întrebat dacă îi este frică de puşcărie, Ghiţăa a precizat: "doar un om nesănătos poate să spune că nu". "Nu îmi doresc să ajung în înghisoare şi ca faptele mele să fie interpretate ca un rău făcut societăţii", a încheiat Sebastian Ghiţă.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, instalat la finele lunii aprilie, i-a transmis fostului premier Victor Ponta o scrisoare în care îl acuză, printre altele, că a exclus cea mai mare parte dintre fermieri din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), acționând doar în interesul marii agriculturi industriale și ignorând astfel, cu bună știință, nevoile oamenilor de la sate, că a creat un mecanism de fraudare greu de desfăcut, că a neglijat pregătirea procesului de absorbție a fondurilor UE și că autostrada Pitești-Sibiu ar fi fost mai bine de jumătate construită dacă românii "nu aveau ghinionul" să îl aibă prim-ministru.

Într-o scrisoare care reprezintă o apărare a actualului Guvern și un atac la adresa fostei guvernări, noul ministru i se adrsează vechiului premier: "Domnule Ponta, a te durea în cot de români înseamnă să acaparezi sistemul informatic al țării, să-l folosești în interesul personal, să încurci și să umilești cetățenii punându-i pe drumuri de la o instituție a statului la alta. În procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloș ne-am lovit des de sisteme informatice prost croite, ineficiente și scumpe, dar mai ales incapabile să comunice unele cu altele. Întrebând cum s-a ajuns la asta, funcționarii dau din umeri și șoptesc: «Ghiță»".

Menționând AICI un set întreg de probleme, ministrul Fondurilor Europene îi transmite lui Ponta că vrea să prezinte astfel câteva exemple de "jemenfișism" din timpul guvernării acestuia., care vor rămâne în istorie.

"A venit vremea să vorbim. Vom mai vorbi. Și nu în șoaptă", își încheie ministrul scrisoarea.

Articole recomandate

Comments