Grindeanu, reactie la protestul Tarom: ,,A costat mult si a fost lipsa de resepct pentru pasageri"

situatia creata de anularea a zeci de zboruri TAROM in urma cu o zi va costa compania peste 2 milioane de euro. Odata este valoarea biletelor, care trebuie rambursata, si apoi sunt despagubirile oferite pasagerilor. Grindeanu afirma ca "n-a picat bine toata aceasta poveste", avand in vedere ca se fac eforturi pentru redresarea companiei nationale. In plus, ministrul afirma ca revendicarile salariatilor companiei sunt justificate, insa modalitatea in care acestia au actionat "arata lipsa de respect fata de pasageri".

"Le multumesc tuturor partilor ca aseara au stat pana seara tarziu (...) si au semnat un acord, dar as face un apel ca pe viitor (...) sa aleagam calea normala si sa nu puna pasagerii in situatii de acest tip. Daca un pasager stia ca e greva la TAROM luni nu mai venea la aeroport", a declarat, marti seara, la un post TV, Sorin Grindeanu.

Ministrul afirma ca evaluarea initiala arata ca anularea zeci de zboruri in cursul zilei de luni va costa compania peste 2 milioane de euro.

"Toata aceasta poveste de ieri costa peste 2 milioane de euro TAROM, din bugetul companiei. Pe de o parte, se despagubesc toate biletele pe care oamenii le-au achizitionat. Apoi, in plus, trebuie sa faci despagubiri, intre 200 si 600 de euro (...) Calculele ne duc ca undeva peste 2 milioane de euro pierdute ieri, asta insemnand si 1 milion de euro pe care l-au incasat, pe care trebuie sa- dea inapoi. Este o chestiune care nu a prins TAROM intr-o situatie foarte buna", a explicat ministrul.

Sorin Grindeanu s-a referit la ajutorul de 100 de milioane de euro pe care TAROM l-a primit de la Comisia Europeana pentru restructurare, scopul fiind ca, dupa 15 ani de pierderi, compania sa reintre pe profit.

"Trebuie sa incercam sa salvam TAROM (...) N-a picat bine toata aceasta poveste venita acum. Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu inseamna ca mare parte din revendicari nu au fost fundamentate. Modul in care s-a intamplat toata aceasta actiune ieri eu nu pot sa-l aprob si arata lipsa de respect fata de pasageri", a adaugat ministrul Transporturilor.

Zeci de zboruri TAROM au fost alunate, luni, dupa ce mai multi piloti s-au declarat inapti de zbor. Desi procedura este prevazuta de legislatie, decizia pilotilor a venit cu scurt timp inainte de ora anuntata a zborurilor, ceea ce a afectat mii de calatori.

Grindeanu a afirmat, luni seara, ca a fost, de fapt, o greva mascata.

Comments