Gustarea de post cu pana la 50 de E-uri. Avertisment InfoCons pentru romani - OTRAVA la raft

Gustarea de post cu pana la 50 de E-uri. Avertisment InfoCons pentru romani - OTRAVA la raft

Gustarea de post cu pana la 50 de E-uri. Avertisment InfoCons pentru romani - OTRAVA la raft

Conform InfoCons, consumatorii care aleg sa prepare o gustare de post cu paine, pate vegetal, margarina, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia si o guma de mestecat vor consuma instant pana la 50 de E-uri.

De exemplu, painea contine pana la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge pana la 13 E-uri, margarina atinge pana la 6 E-uri, halvaua are pana la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge pana la 8 E-uri, un lapte de soia are pana la 5 E-uri, iar o guma de mestecat ajunge pana la 11 E-uri.

Reprezentantii InfoCons sustin ca in aceasta gustare cei mai des intalniti aditivi alimentari (E-uri) sunt: Acidul Ascorbic (E300) - aditiv alimentar din categoria antioxidantilor, regasit in mod natural in majoritatea fructelor si legumelor, si Acidul Citric (E330), utilizat in industria alimentara deoarece confera produselor un gust placut de acid. Acesta este foarte solubil in apa, prin urmare poate fi adaugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri si fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatica a sucurilor, pentru impiedicarea zaharisirii mierii de albine.

De asemenea, in aceasta gustare de post compusa din paine, pate de post, margarina, halva, lapte de soia si suc tip ceai se gasesc pana la 5,58 grame de sare, in conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumarea pe zi a unei cantitati de 5 grame de sare. Astfel, intr-o singura gustare de post, este consumata cantitatea de sare recomadata pe zi de Organizatia Mondiala a Sanatatii, atrag atentia specialistii.

Comments