HANDBAL – Meciurile din Liga Nationala se vor vedea la trei posturi TV

HANDBAL – Meciurile din Liga Nationala se vor vedea la trei posturi TV

HANDBAL Jocurile Olimpice de la Rio au rămas în urmă, iar handbalul va intra într-o nouă etapă. Peste câteva zile se va da startul Ligii Naţionale: în 30 august va debuta întrecerea masculină, iar în 11 septembrie, cea feminină.

HANDBAL Federaţia Română de Handbal este pe ultima sută de metri în a încheia contractele pentru drepturile TV, unul dintre cele mai importante aspecte înaintea sezonului.

Dacă în ultimii ani, telespectatorii români au văzut handbalul din Liga Naţională doar la DigiSport, din sezonul 2016-2017 competiţiile vor fi urmărite pe trei canale, Digi Sport, Dolce Sport şi, surpriză, TVR!

Digi Sport şi Dolce Sport, care împreună au în jur de 5 milioane de abonaţi, au negociat împreună un pachet, în timp ce TVR, cu acoperire naţională, va intra în posesia unui alt pachet:

Ce vor transmite televiziunile
Digi Sport şi Dolce Sport: patru meciuri pe etapă (2 jocuri LN masculin şi 2 jocuri LN Feminin), opţiunile 1 şi 3; Cupa României
TVR: patru meciuri pe etapă (2 jocuri LN masculin şi 2 jocuri LN Feminin), opţiunile 2 şi 4; Supercupa României; meciurile echipelor naţionale de pe teritoriul României
”Primul obiectiv a fost să intrăm cu handbalul în cât mai multe case. Asocierea echipelor naţionale cu Televiziunea Naţională este de bun augur. Şi banii sunt importanţi, dar principalul obiectiv a fost ca handbalul să se vadă peste tot”, ne-a declarat Alexandru Dedu. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal nu a dorit să vorbesască şi de valoarea contractului, cel puţin până nu se vor semna toate actele.

Potrivit informaţiilor ProSport, Federaţia Română de Handbal va obţine cu 100.000 de euro mai mult din drepturile TV, pe lângă faptul că va avea şi o expunere mult mai largă. Adică o creştere cu 33% faţă de vechiul contract, în valoare de 300.000 de euro. Digi Sport şi Dolce Sport îşi vor împărţi cheltuielile, la fel ca şi în cazul altor contracte negociate împreună pentru diverse competiţii. Fiecare pachet valorează 200.000 de euro.

sursa info

Comments