Imaginea zilei: Papa Francisc calatoreste cu o masina Logan

Imaginea zilei: Papa Francisc calatoreste cu o masina Logan

Papa Francisc a fost transportat cu o mașină Logan în timpul vizitei în Armenia.

Papa Francisc nu are nevoie de limuzine cu prețuri exorbitante în călătoriile sale. În vizita din Armenia, Suveranul Pontif a călătorit cu o mașină Logan, fabricată sub licența Renault.

Imaginile au fost surprinse de presa locală.

sursa: Photolure

 

Liderul Bisericii Catolice a catalogat vineri, în timpul unei vizite la Erevan, drept genocid uciderea în masă a etnicilor armeni de către oastea otomană în timpul primului război mondial. Mai mult, papa Francisc a vorbit despre martiriu armenilor în 1915, scrie RT.

De asemenea, este pentru a doua oară când papa menţionează că uciderea armenilor a reprezentat un genocid. Termenul are implicaţii financiare şi legale, întrucât le permite armenilor să ceară despăgubiri pentru crimele comise de oastea turcă în urmă cu mai bine de un secol.

Anul trecut, liderul catolicilor a recunoscut genocidul armean. Declaraţia sa a provocat reacţii imediate din partea turcilor.

Papa Francisc a început vineri o vizită de trei zile la Erevan. Armenia este prima ţară din lume care a transformat creştinismul într-o religie de stat.

Pontiful a vorbit în faţa unei audienţe armene despre atrocităţile comise de jihadiştii Statului Islamic împotriva creştinilor din Orientul Mijlociu.

Aceasta este prima vizită a papei Francisc în Armenia şi prima călătorie a unui lider catolic în micul stat din Caucaz în ultimii 15 ani. Ultima dată, papa Ioan Paul al II-lea a luat parte în 2001 la aniversarea a 1.700 de ani de la decretarea statului creştin armean.

Francisc a fost întâmpinat de preşedintele Serzh Sargsian şi de liderul catolicilor armeni, Karekin al II-lea.

Turcia susţine de peste un veac că nu a fost vorba de nicio campanie organizată şi structurată pentru eliminarea armenilor, care sunt majoritari creştini, şi nu există nicio dovadă că autorităţile otomane au primit ordine în acest sens.

Articole recomandate

Comments