Impuscaturi in capitala Belgiei: 4 raniti, unul in stare critica, dupa atacul armat din Bruxelles -...

Patru persoane au fost ranite, dintre care una grav, miercuri seara, intr-un atac armat pe o artera comerciala importanta din Bruxelles, a anuntat politia din capitala Belgiei. Potrivit primelor informatii, autoritatile de la Bruxelles au precizat ca nu este vorba despre un atac terorist. Totodata, intregul incident ar fi fost surprins de camerele de supraveghere ale unui centru comercial, ceea ce va usura ancheta demarata de politisti, scrie presa belgiana.

Autorul sau autorii atacului parasisera locul incidentului cand politistii au intervenit dupa ce au primit un apel in jurul orelor 19.30, ora locala, (18.30 GMT), a precizat pentru AFP o purtatoare de cuvant a politiei, Ilse Van de Keere, citata de agerpres.ro.

"Deocamdata, nu exista niciun element care ar putea sugera ca este vorba despre un act terorist", a anuntat Politia.

Nu a fost precizata identitatea victimelor. Singurul detaliu dezvaluit public este ca pentru unul dintre cei patru raniti, prognosticul este grav, potrivit aceleiasi surse citate de AFP.

Focurile de arma au trase pe Avenue de la Toison d'Or, o artera comerciala in general foarte circulata, in apropierea unui centru comercial care gazduieste multe branduri importante. Galeria a fost evacuata, potrivit presei belgiene.

A fost instituit si un perimetru de securitate in zona, iar traficul a fost partial intrerupt pe artera respectiva.

There are reports of a shooting on a major shopping street in central Brussels, Belgium with reports of multiple people injured.#Brussels #Shooting #CentralBrussels #Gunman #BelgianPolice #Breaking #LIVE Read More ?https://t.co/29skL9OQTp pic.twitter.com/XUMR7vF2tz

-- uz-AIR iqbal ? (@TheUzairIqbal) December 6, 2023

Imagini de la televiziunea belgiana au aratat o mare desfasurare de masini de politie si ambulante la inceputul serii.

Belgia se afla in prezent la nivelul 3 (din patru posibile) al amenintarii teroriste, considerata grava.

Politia a anuntat ca in aceasta etapa a cercetarilor nu se poate vorbi despre un atac terorist. Evenimentul pare sa indice mai degraba un conflict intre bande, scrie Brusselstime.com.

Primarul din regiunea Ixelles, Christos Doulkeridis, a fost si el la fata locului si a confirmat ca cel mai probabil ar fi vorba despre o reglare de conturi legata de trafic de droguri.

Pe 16 octombrie, la Bruxelles, un tunisian radicalizat a ucis doi cetateni suedezi cu o arma automata in seara unui meci Belgia-Suedia. El a fost impuscat de politie a doua zi.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, reaminteste AFP.

Comments