IN CAZUL PONTA/GHITA - SRI se delimiteaza de DNA

IN CAZUL PONTA/GHITA - SRI se delimiteaza de DNA

ÎN CAZUL PONTA/GHIȚĂ  După ce Direcția Națională Anticorupție a difuzat faimosul comunicat prin care Ponta, Ghiță și Blair sunt puși la zid, s-au întâmplat câteva fenomene remarcabile. Uluind întreaga opinie publică, Dan Tapalagă, considerat drept om al sistemului, cu precădere un mare fan DNA, atacă violent instituția, pe motiv că face poliție politică. În scurt timp, apare un neașteptat enunț al Serviciului Român de Informații, lansat de purtătorul de cuvânt, prin care instituția se disociază în mod hotărât de această ultimă și spectaculoasă operațiune DNA. Intră în păruială și Sorina Matei, care mustră aprig Serviciul Român de Informații. În același litigiu. Ce are de făcut președintele Klaus Iohannis într-o asemenea situație? Să îi cheme la Palat!

Nici nu s-a restructurat bine instituția prezidențială prin dizolvarea administrației și crearea unei noi structuri de lucru, că, iată, este confruntată cu o situație ieșită din comun.  Președintele Klaus Iohannis nu poate asista impasibil și nici nu va asista la păruiala dintre DNA și SRI. La fel cum a intervenit în conflictul deschis dintre DNA și SIE, va reacționa și acum. Îi va invita pe reprezentanții celor două instituții de forță ale statului român să se înfățișeze în fața domniei sale, să își expună fiecare, Kovesi și Hellvig, întreg păsul, după care, conform Constituției, va media acest conflict și va încerca să reconcilieze părțile.

Cineva se va alege cu o mustrare. În conflictul cu SIE, cartonașul galben l-a primit Mihai Răzvan Ungureanu. Dar aici? Va fi Hellvig cel arătat cu degetul sau cărțile vor fi schimbate urmând ca Laura Codruța Kovesi să fie depunctată? Și, de fapt, ce s-a întâmplat? DNA a deschis probabil cel mai spectaculos dosar penal din istoria acestei instituții. Pretinde că a descoperit un act de corupție politică a cărui terminație se găsește la Londra, chiar în persoana fostului prim-ministru al Marii Britanii, Tony Blair. Dacă probele DNA sunt corecte și pot fi dovedite în instanță, vom asista la moartea politică a lui Victor Ponta. Și asta, chiar în momentul în care acesta reușise să se urce, din nou, foarte aproape de vârful scării. Dacă, în schimb, întreaga istorie se dovedește a fi o infracțiune fictivă, o crimă virtuală, atunci Direcția Națională Anticorupție va primi, în mod incontestabil, cea mai dură lovitură de imagine din glorioasa istorie a acestei instituții.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

Comments