INCEPE – Noul an scolar pregatit in detaliu de oficialii din invatamantul maramuresean

INCEPE – Noul an scolar pregatit in detaliu de oficialii din invatamantul maramuresean

ÎNCEPE Anul școlar 2016/2017 va debuta în Maramureș fără nici un fel de problemă. Asigurările vin din partea oficialilor Inspectoratului Școlar județean Maramureș. Potrivit acestora totul a fost pregătit în detaliu, de la clădiri la manuale și de la profesori la securitatea în școli.

Pe scurt, arată purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, s-au efectuat lucrări de investiții, dar și de igienizare, s-au distribuit deja în teritoriu aproximativ 90 la sută dintre manuale, iar majoritatea posturilor de dascăli au fost ocupate.

‘’Am făcut eforturi în ultima lună pentru a putea fi siguri că nu vor exista probleme și că noul an școlar va debuta în cele mai bune condiții în toate unitățile de învățământ din Maramureș. Bineînțeles că pot să existe anumiți factori care să perturbe puțin buna desfășurare a începutului de an școlar, dar în acest sens s-a făcut o ședință cu toți directorii de unități de învățământ în care au fost discutate toate aspectele legate de începutul anului școlar, tocmai pentru a nu se întâmpina probleme’’, spune Adriana Meșter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Și totuși … lucrurile nu sunt perfecte. Întrebați care sunt cele mai mari probleme pe care le întâmpină învățământul maramureșean în acest moment, oficiali ISJ nu au ezitat să răspundă că, din păcate, clădirile în care  își desfășoară activitatea unele școli nu sunt corespunzătoare și că se fac eforturi pentru ca în fiecare clasă elevii să aibă de la cine să învețe, respectiv că profesorii sunt cât se poate de bine pregătiți.

În anul școlar 2016/2017 în Maramureș vor frecventa cursurile unei unități de învățământ puțin peste 68.50 de elevi, iar cei mai mulți dintre ei (peste 20.000) se vor regăsi la nivelul primar.

C.A.

Comments