INCLUZIUNE – Copiii cuprinsi in programul Gradinita de vara vor merge la scoala

INCLUZIUNE – Copiii cuprinsi in programul Gradinita de vara vor merge la scoala

INCLUZIUNE Peste 50 de copii care trăiesc pe Pirită au fost cuprinși în programul  Grădinița de vară.

INCLUZIUNE Derulat pe parcursul lunilor iunie-august, programul a avut drept scop familiarizarea micuților cu universul școlar, în vederea includerii acestora începând din toamnă în învățământul de masă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, Adrian Mândru „în cadrul programului au fost cuprinși copii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani, care nu au mai avut până acum acces la învățământ. După perioada de cunoaștere și adaptare, activitățile Grădiniței de vară s-au concentrat pe dezvoltarea de deprinderi de igienă personală, de respectare a regulilor de bună purtare, de alfabetizare și comportament în societate”.

De precizat că acești copii au participat în mod voluntar la activitățile cuprinse în programul Grădiniței de vară, iar implicați au fost și părinții acestora, pe care asistenții sociali și medicali comunitari din cadrul SPAS Baia Mare i-au consiliat în legătură cu abilitățile lor parentale.

Activitățile s-au desfășurat la Grădinița nr. 33 din Baia Mare și au fost organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș, în parteneriat cu Serviciul Public Asistență Socială (SPAS) Baia Mare, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Fundația HHC România și Fundația de Voluntari Somaschi.

Oficialii DGASPC spun că rezultatul final al tuturor demersurilor din această perioadă este că toți copiii de vârstă școlară din zona Pirită vor urma din toamnă o formă de învățământ, în conformitate cu nevoile lor individuale, iar instituția va monitoriza adaptarea acestora.

Comments