INVAtAMANT – Si anul acesta o multime de elevi vor invata de la suplinitori

INVAtAMANT – Si anul acesta o multime de elevi vor invata de la suplinitori

ÎNVĂŢĂMÂNT Aproape 200 de maramureșeni au intrat astăzi, 5 septembrie, în febra examenelor care se desfășoară pentru ocuparea locurilor libere din învățământ.

ÎNVĂŢĂMÂNT Viitorii dascăli au susținut două tipuri de examene – pentru suplinitori calificați, respectiv pentru cei necalificați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Judetean Maramureș, Adriana Meșter, la concurs s-au înscris 190 de persoane pentru cele 546 coduri de posturi disponibile în întreg județul. Între posturile disponibile se regăsesc și puțin peste 200 de catedre întregi, cele mai multe dintre ele, respectiv 148, în mediul urban.

EDUCAȚIE Adriana Meșter arată că în ce privește materiile pentru care s-au organizat concursurile acestea sunt dintre cele mai variate și acoperă o gamă extrem de largă: de la matematică și biologie până la discipline tehnologice.

Viitorii profesori calificați vor preda materiile pentru care au studiat, în timp ce în cazul necalificaților materia pe care urmează să o predea în anul școlar care stă să înceapă poate să nu aibă nimic în comun cu pregătirea. Pe scurt, toți cei amintiți vor primi note, iar în baza acestora și după şedințele publice de repartizare care au loc peste câteva zile vor ajunge la catedre.

De menționat că la capitolul mobilitatea personalului didatic din Maramureș situația finală va fi cunoscută undeva la finele lunii septembrie.

Comments