US OPEN – Simona Halep e in sferturi dupa o victorie categorica in fata Carlei Navarro

US OPEN – Simona Halep e in sferturi dupa o victorie categorica in fata Carlei Navarro

US OPEN Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, luni, la New York, după ce a învins-o pe Carla Suarez Navarro (Spania/N. 11), cu 6-2, 7-5, după  oră și 39 de minute de joc.

Halep a preluat astfel conducerea şi la capitolul meciuri directe cu Suarez Navarro, 6-5. Scorul e şi mai categoric pe suprafeţe rapide, unde Simona Halep s-a impus de cinci ori din cele şase dueluri.

Constănţeanca şi-a asigurat după victoria contra ibericei 450 000 de dolari şi 360 de puncte WTA. Este a şaptea calificare din carieră pentru a cincea favorită de la Open-ul american în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

Românca a început foarte bine și a dominat primul set, în care a condus cu 4-0. Iberica (28 ani, 12 WTA) a revenit și a luat două ghemuri la rând, dar reprezentanta noastră a reușit un nou break și a încheiat setul cu 6-2, în 46 de minute. Primul set a avut schimburi foarte lungi de mingi, încheiate în majoritate în favoarea Simonei, ghemurile fiind deosebit de disputate, al treilea durând circa zece minute.

Setul al doilea a fost mai echilibrat și cu răsturnări spectaculoase de scor sub privirile managerului Simonei, Virginia Ruzici, ale președintelui Federației Române de Tenis, George Cosac. Suarez a condus cu 1-0, apoi Halep a luat două ghemuri la rând, iberica a întors scorul și a avut 3-2, Simona s-a desprins la 5-3 și părea că va încheia conturile. Carla Suarez Navarro a cerut o pauză de urgență pentru a merge la toaletă, iar apoi a avut o revenire remarcabilă, egalând situația, 5-5. Halep a făcut un nou break, iar apoi a încheiat conturile cu 7-5.

În sferturile US Open, Simona Halep o va înfrunta, cel mai probabil, pe liderul mondial, americanca Serena Williams, care va juca în această noapte, în optimi, contra Yaroslavei Shvedova (Kazahstan).

Simona Halep o anunță pe Serena Williams că e gata să joace cu liderul mondial pentru un loc în semifinalele US Open! Dacă Halep o bate pe Williams, americanca va pierde locul 1 WTA.

“Meciul nu a fost uşor pentru mine, dar am fost agresivă, am luat mingea repede. Am împins-o mult în spatele terenului pe Carla! M-a deranjat puţin că a revenit de la 5-3 în setul doi, dar până la urmă a ieşit bine. Acum sunt mult mai relaxată decât în primele tururi, pentru că îmi fac jocul cu uşurinţă. Eram pregătită să stau patru ore pe teren, pentru că mereu am avut meciuri foarte lungi contra Carlei. Nu m-am gândit la rezultat, dar am fost concentrată pe toată durata meciului. Urmează un meci special pentru mine, cu Serena.”, a spus Halep la Eurosport.

Comments