Iohannis: Amanarea alegerilor parlamentare NU este oportuna. Niciun parlamentar serios nu-si imagineaza ca poate sta pana la ,,sfantu-asteapta"

Iohannis Amanarea alegerilor parlamentare NU

Iohannis: Amanarea alegerilor parlamentare NU este oportuna. Niciun parlamentar serios nu-si imagine...

,,Trebuie sa recunoastem ca acum stim mult mai multe despre virus. In acest moment, expertii spun ca alegerile (parlamentare - n.red.) sunt posibile, daca respectam toate normele. Pana atunci mai e mult, observam, si daca totul merge bine putem avea alegeri parlamentare ca si locale, sper fara circul aferent de renumarare a voturilor si fara posibile furtisaguri. In ce priveste sarbatorile de iarna, nu cred ca virusul va disparea. Recomand tuturor romanilor sa se intalneasca cu putina lume, sa pastreze distanta, masca. Si Craciunul se poate sarbatori cu precautie", a declarat Klaus Iohannis, in conferinta de presa de miercuri de la Palatul Cotroceni.

De asemenea, seful statului, intrebat ce parere are despre amanarea alegerilor legislative, considera ca nu este oportuna, spunind ca este vorba despre ,,incercarea jalnica a unor politicieni care stiu ca nu mai intra in Parlament ca sa mai prinda cateva luni de diurna". Curtea Constitutionala a stabilit marti ca data alegerilor parlamentare este stabilita de Parlament, si nu de Guvern, cum a fost pana in prezent la toate cele opt scrutinuri legislative incepand din 1990.

,,Nu vad oportuna amanarea alegerilor parlamentare, e incercarea jalnica a unor politicieni care stiu ca nu mai intra in Parlament sa mai prinda cateva luni de diurna. Ultimul termen rezonabil e 6 decembrie, din punct de vedere al mandatului.

Niciun parlamentar serios nu-si imagineaza ca poate sta pana la <<sfantu-asteapta>>. Mandatul se termina. Riscam sa intram intr-o perioada inadmisibila. Mandatul se termina pe 20 decembrie. Nu mai pot hotari legi organice.

Va dati seama ce catastrofa pentru Romania, in plina iarna, in plina pandemie, Parlamentul sa fie plin de oameni care nu pot decide nimic. Pentru a stavili pandemia, pentru a veni cu legi bune, e nevoie de un parlament cu puteri depline, nu ca acum, cu o majoritate toxica si cu parlamentari care de-abia asteapta sa mai ia diurna inca trei luni de zile peste mandat", a declarat Iohannis.

Despre decizia CCR privind stabilirea datei alegerilor parlamentare de catre Parlament CCR a decis ca Parlamentul stabileste data alegerilor parlamentare.si ce se va intampla daca Parlamentul amana scrutinul, presedintele a raspuns ca nu comenteaza deciziile CCR.

,,Pana nu vedem motivarea, e dificil de evaluat ce se intampla in continuare", a raspuns seful statului intrebarilor jurnalistilor, miercuri, la conferinta de presa de la Palatul Cotroceni.

Comments