Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operatii: "Sacrificiul capata o semnificatie mai...

"Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 11 noiembrie 2022, un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operatii.

Sarbatorim astazi Ziua Veteranilor din Teatrele de Operatii, in semn de recunoastere a curajului si patriotismului de care acestia au dat dovada departe de tara si familii, in teatrele de operatii de pe diferite continente.

Este o zi cu simbolistica aparte, pe 11 noiembrie 1918 fiind semnat Armistitiul intre Puterile Antantei si Germania, care a pus capat Primului Razboi Mondial.

Prin simtul datoriei si profesionalismul manifestate pe campul de lupta, militarii nostri se bucura de respectul si aprecierea camarazilor din statele aliate si partenere. Le suntem recunoscatori veteranilor din teatrele de operatii pentru devotamentul lor, pentru ca au pus pe primul plan apararea valorilor democratice euro-atlantice si securitatea Romaniei.

Totodata, aducem un pios omagiu celor care au cazut la datorie sub faldurile tricolorului romanesc. Jertfa lor suprema nu va fi niciodata uitata.

Multumim astazi si veteranilor celui de-Al Doilea Razboi Mondial, precum si militarilor care, in prezent, executa misiuni internationale sub egida NATO, Uniunii Europene, ONU si coalitiilor la care tara noastra este parte.

Sacrificiul veteranilor de razboi din teatrele de operatii capata o semnificatie mai profunda in aceasta perioada in care suntem martorii razboiului brutal declansat de Federatia Rusa impotriva Ucrainei, care a dus la pierderi de vieti omenesti si a pus la grea incercare o intreaga natiune.

Romania, alaturi de aliati si parteneri, este pe deplin angajata in efortul comun de gestionare a acestei crize si de sprijinire a poporului ucrainean.

Dragi veterani din teatrele de operatii,

Dumneavoastra reprezentati adevarate repere ale dragostei de tara si ale luptei in numele idealurilor nationale. Sunteti, in acelasi timp, modele de abnegatie pentru generatiile viitoare. Va multumim si va asiguram de respectul si recunostinta noastra!

De asemenea, multumim familiilor dumneavoastra pentru eforturile remarcabile de a va sprijini constant pentru a va desfasura misiunile in teatrele de operatii", se arata in mesajul citat.

Comments