ISI VREA CASA INAPOI - Iohannis lupta pe toate fronturile pentru a-si recupera casa din Sibiu

ISI VREA CASA INAPOI - Iohannis lupta pe toate fronturile pentru a-si recupera casa din Sibiu

ÎȘI VREA CASA ÎNAPOI  Preşedintele Klaus Iohannis reia lupta pentru recuperarea casei din centrul istoric al Sibiului. Președintele și-a pierdut casa printr-o sentința definitiva a Curții de Apel Brașov. Miercuri are loc primul termen în procesul deschis de soţia coproprietarului imobilului pentru succesiunea casei, potrivit România TV.

Este vorba despre un proces de succesiune deschis de Rodica Bastea, soția prietenului lui Klaus Iohannis, coproprietar al acestui imobil, care între timp a decedat.

ÎȘI VREA CASA ÎNAPOI  Va mai urma un proces de succesiune, deschis tot de Rodica Bastea la Tribunalul Sibiu. Acesta va avea primul termen pe data de 29 septembrie.

În paralel, și președintele Klaus Iohannis a deschis un proces. Acesta a depus o contestație în anulare la sentința care l-a lăsat fără casă. Contestația se va judeca pe 28 septembrie la Curtea de Apel Pitești.
Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

Sursă

Comments