Jandarmeria Ilfov, la 9 ore dupa ce un urs a fost vazut langa Bucuresti: Nu credem ca il vom gasi

Jandarmeria Ilfov, la 9 ore dupa ce un urs a fost vazut langa Bucuresti: Nu credem ca il vom gasi


Reprezentantii Jandarmeriei Ilfov au declarat sambata seara, 13 aprilie, pentru Libertatea, ca sansele sa gaseasca puiul de urs vazut dimineata in zona Ciolpani, in apropiere de Padurea Scrovistea, sunt minime, pentru ca animalul cand simte zgomot ,,se sperie si fuge".


,,Se apropie noaptea. Si cu cat se apropie noaptea, cu atat va fi mai greu de observat ursul. Noi suntem prezenti aici in continuare pentru siguranta si protectia cetatenilor care trec ocazional sau in plimbare in aceasta zona. Sunt si alei, iar bucurestenii mai ies la plimbare pe jos sau cu bicicleta", a declarat colonel Dumitru Dumitriu, comandantul Jandarmeriei Ilfov, pentru Libertatea.


Acesta a precizat ca daca puiul de urs simte aglomeratie si agitatie in jurul lui ,,se retrage pentru ca este animal salbatic si nu accepta prezenta omului, se sperie".


,,Parerea mea este ca nu vom gasi ursul. Totul tine de noroc, sa dam peste urs. Cu cat sunt mai multi oameni angrenati in cautarea ursului, cu atat va fi mai greu de gasit", a adaugat oficialul Jandarmeriei Ilfov pentru Libertatea.


Efectivele de jandarmi patruleaza acum in jurul Padurii Comoara din localitatea Ciolpani, dar dupa 9 ore de cautari ursul tot nu a fost gasit. ,,Sunt 2.000 de hectare doar in Padurea Comoara, sansele sa il gasim sunt mici", a mai afirmat reprezentantul Jandarmeriei Ilfov.


ISU Bucuresti-Ilfov a avertizat sambata dimineata, 13 aprilie, ca a fost vazut un urs in zona Snagov-Ciolpani, in apropiere de Padurea Scrovistea, la circa 30 de kilometri de Bucuresti. Autoritatile au emis un mesaj RO-Alert si le-au cerut localnicilor sa ramana in case.


Potrivit Jandarmeriei Romane, puiul de urs nu a atacat gospodarii sau persoane.


Comments