Joe Biden si Donald Trump, umar la umar in ultimul sondaj pentru alegeri prezidentiale din SUA. Ii d...


Joe Biden, 81 de ani, presedintele din exercitiu, a recuperat din handicap si se apropie de Donald Trump (77 de ani), arata rezultatele unui sondaj privind alegerile prezidentiale din acest an, comandat de New York Times si Siena College si preluat de USA Today.


Trump mai are doar un punct procentual in fata lui Biden, 46% fata de 45%. Sondajul este un impuls semnificativ pentru presedintele in functie, dupa ce, in sondajul anterior, publicat luna trecuta de aceleasi institutii, Trump il devansa pe Biden cu 5% (48%-43%).


Biden si-a consolidat sprijinul americanilor care l-au votat la alegerile din 2020. 89% dintre sustinatorii sai de acum 4 ani spun ca l-ar alege si acum, comparativ cu cei 83% care au spus acelasi lucru in sondajul anterior. Aici, Trump se poate baza pe 94% dintre sustinatorii sai din 2020 (97% in sondajul din martie).


69% dintre alegatori spun ca Biden este prea in varsta pentru a fi un presedinte eficient.


Daca in ceea ce priveste modul in care au gestionat problemele economice procentul de succes este echilibrat (64% Trump - 63% Biden), in ceea ce priveste imigratia, jumatate a aprobat modul in care Trump a rezolvat problema, iar 64% dintre alegatori au dezaprobat actiunile actualului lider de la Casa Alba.


Sondajul a fost realizat cu 1.059 de alegatori inregistrati si are o marja de eroare de plus sau minus 3,3 puncte procentuale.


De asemenea, un sondaj comandat luna trecuta de Wall Street Journal indica faptul ca Trump are un avantaj si de 6 procente in Carolina de Nord 5% in Arizona ori 4 puncte procentuale in statul Nevada, considerate state-cheie in perspectiva scrutinului.


Alegerile prezidentiale SUA 2024 vor avea loc pe 5 noiembrie si vor fi cea de-a 60-a alegere prezidentiala din istoria SUA.


Joe Biden, presedintele in exerciti, membru al Partidului Democrat, candideaza pentru a fi reales. Predecesorul sau, Donald Trump, este membru al Partidului Republican.


Foto: colaj Hepta


Comments