Kelemen Hunor, dupa discutiile pentru formarea unei majoritati: Am constatat lipsa de incredere. Ce sanse sunt pentru rafacerea coalitiei

Kelemen Hunor, dupa discutiile pentru

Kelemen Hunor, dupa discutiile pentru formarea unei majoritati: Am constatat lipsa de incredere. Ce...

Liderul UDMR a precizat ca miercuri nu s-a ajuns la nicio concluzie si ca este necesar ca fiecare sa mai renunta la orgolii.

"Astazi nu am ajuns la o concluzie si sigur trebuie sa vedem fiecare dintre parti ce va discuta cand ajunge inapoi in forurile decizionale. Ceea ce am constatat eu, dincolo de dorinta de a reface aceasta coalitie, lipsa de incredere. Fara incredere e greu sa construiesti ceva.tinta noastra, si aici vorbesc de UDMR, in acest moment este o singura tinta: sa gasim solutii intr-o formula sau alte de guvernare, pentru toate problemele cu care ne confruntam - valul patru al pandemiei, preturile la energie si, bineinteles, celelalte chestiuni legate de inflatie, de PNRR. Tot ce inseamna alte prioritati trebuie lasate pana anul viitor, pana cand trecem de aceasta criza.Eu sper ca fiecare mai lasa din orgoliile prezentate, si in dreapta, si in stanga. Ceea ce am vazut si ceea ce s-a intamplat este in spatele nostru. Nu putem schimba, nu putem schimba nici votul la motiunea de cenzura, nu putem schimba nimic, nici in ceea ce priveste alaturarea de AUR a celor de la USR, dar sper ca putem schimba viitorul, putem schimba ziua de maine. Asta ne intereseaza pe noi. Oricine daca lipseste din aceasta formula de 3 plus 1 - PNL, USR, UDMR si Grupul Minoritatilor Nationale - coalitia din decembrie nu mai exista, nu mai functioneaza", a spus Kelemen Hunor.

Dacian Ciolos, dupa primele negocieri cu PNL si UDMR: Nu a fost nicio concluzie. Surse PNL: A doua nominalizare va fi Citu

Liderul UDMR a adaugat ca solutia politica este in mana premierului desemnat, Dacian Ciolos.

Citeste si: "Florin Citu: Dacian Ciolos are responsabilitatea de a gasi o majoritate. Este clar ca NU mai exista coalitia PNL-USR"

Comments