Kibbutz-ul Be’eri acuza Hamas ca a incalcat intelegerea privind ostaticii, eliberand un copil fara m...


Kibbutz-ul Be'eri, comunitatea de unde au fost rapiti 12 din cei 13 ostatici israelieni eliberati sambata, a transmis o declaratie prin care acuza ca Hamas a incalcat termenii intelegerii atunci cand a eliberat-o pe Hila Rotem, in varsta de 13 ani, fara mama ei, Raya, relateaza The Times of Israel.


,,Hila se intoarce acasa fara mama ei, Raya, care ramane in captivitate. Hamas a incalcat in mod grosolan acordul si a separat mama si fiica. (...) Trei copii din doua familii din kibbutz au fost rupti de singurul lor parinte ramas", se precizeaza in declaratia citata de site-ul israelian de stiri Walla.


Si Noam Or, in varsta de 17 ani, si sora sa de 13 ani, Alma, au fost eliberati sambata, in timp ce tatal lor, Dror, este inca ostatic in Fasia Gaza. Mama lor, Yonat, a fost ucisa in atacul Hamas de pe 7 octombrie.


Una dintre prevederile acordului incheiat de Israel cu Hamas, cu medierea Qatarului si a Egiptului, a fost ca niciun copil sa nu fie separat de mama sa atunci cand va fi eliberat.


Sambata, eliberarea ostaticilor a fost amanata cu cateva ore, Hamas acuzand ca Israelul a incalcat termenii intelegerii pentru ca, a spus gruparea, 340 de camioane cu ajutoare umanitare au intrat in Gaza incepand de vineri, dar numai 65 dintre ele au ajuns in nordul Fasiei, ceea ce reprezinta mai putin de jumatate din ceea ce Israelul a acceptat in cadrul acordului.


Israelul a dezmintit ca a incalcat acordul cu Hamas.


In cele din urma, sambata au fost eliberati 13 ostatici israelieni si 4 cetateni thailandezi in schimbul a 39 de prizonieri din inchisorile israeliene.


Foto: Profimedia


Comments