Klaus Iohannis, Ciolos, Isarescu si liderii partidelor parlamentare, consultari pe tema Brexit

Klaus Iohannis, Ciolos, Isarescu si liderii partidelor parlamentare, consultari pe tema Brexit

Klaus Iohannis, Ciolos, Isarescu si liderii partidelor parlamentare, consultari pe tema Brexit

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va propune înfiinţarea unui grup de lucru care să evalueze impactul deciziei Marii Britanii României, să identifice măsurile care se impun în acest context, "cât şi oportunităţile care pot apărea pentru România în situaţia creată", scrie News.ro.

O astfel de rundă de consultări a avut loc la Palatul Cotroceni şi înainte de Consiliul European de marţi şi miercuri. Şeful statului a spus atunci că pentru toată lumea este clar că Uniunea Europeană are mult de lucru.

”Trebuie să redefinim proiectul european, trebuie să îl facem mai bun, mai uşor de înţeles, mai performant. Aceleaşi lucruri sunt valabile şi pentru România”, a continuat Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că în România au existat consens şi voinţă politică pentru integrarea europeană, dar nu a existat un proiect post-aderare.

”Acum e momentul să recuperăm, e momentul elaborării unui nou proiect de ţară. Pot să îi asigur pe români că această criză are oportunităţi pentru România”, a mai declarat Iohannis.

La Bruxelles, după Consiliul European, preşedintele a spus că în negocierile care vor fi purtate în perioada următoare România va umări cu prioritate apărarea intereselor comunităţii româneşti, existând deja asigurări că aceasta nu va avea de suferit în acest moment.

"Premierul britanic a fost foarte ferm în ceea ce priveşte viitorul Marii Britanii şi a spus foarte clar că Marea Britanie va respecta referendumul, asta însemnând clar că se va proceda, atunci când toată lumea este pregătită, la negocierea ieşirii Marii Britanii din UE. (...) Este destul de clar că nu vom avea o notificare din partea Marii Britanii până în toamna acestui an şi în consecinţă nu vom avea ce negocia", a spus şeful statului, la Bruxelles.

Administraţia Prezidenţială nu a precizat dacă preşedintele va susţine o declaraţie de presă la finalul reuniunii.

Articole recomandate

Comments