LA FINAL – Au fost afisate rezultatele finale ale Bac-ului de toamna

LA FINAL – Au fost afisate rezultatele finale ale Bac-ului de toamna

credit foto: antena1.ro

LA FINAL  Contestațiile cresc procentul de promovabilitate înregistrat în urma sesiunii de toamnă a examenului maturității. O arată statisticile întocmite de oficialii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș după afișarea rezultatelor contestațiilor depuse. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Adriana Meșter, procentul de promovabilitate a crescut cu 1,5 la sută, ajungând astfel de la 22,22 % la 23,74 %.

Meșter arată că numărul celor care au trecut bacalaureatul în sesiunea a doua este de 250, față de 234 cât erau inițial. Practic recorectarea a adus note mai mari, care permit trecerea examenului pentru încă 16 absolvenți de clasa a XII-a.

Statisticile întocmite mai arată că, după contestaţii, cel mai mult a crescut numărul mediilor cuprinse între 6-6,99 (+15) , și că o medie în plus a câștigat și segmentul notelor cuprinse între 7 – 7,99.

În Maramureș, nu mai puțin de 317 absolvenți au depus contestații după ce-a de a doua sesiune de bacalaureat, cei mai mulți dintre ei având mediile inițiale cuprinse între 4 și 5,99, respectiv cei care au sperat că vor primi note ceva mai mari care să le permită să treacă examenul.

Reamintim că absolvenții de liceu promovează bacalaureatul dacă obțin cel puţin nota 5 la fiecare dintre probe, respectiv media 6 la probele scrise.

Bacalaureatul poate fi susţinut fără taxă de cel mult două ori. Candidaţii care se prezintă la examen pentru a treia oară trebuie să plătească o sumă stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul probelor la care se prezintă.

ActualMM

Comments