Lacomia unui baron local: In timp ce negocia spaga de peste un milion de lei, Dumitru Buzatu deschid...

Conform comunicatului prin care procurorii DNA au dispus retinerea sefului CJ Vaslui Dumitru Buzatu pentru 24 de ore, baronul PSD a negociat spaga de 1,25 de milioane lei cu care a fost prins in flagrant, in perioada 8 mai - 7 septembrie 2023.

Datele disponibile pe portalul instantelor de judecata arata ca in acest interval, mai exact in 4 august 2023, presedintele CJ Vaslui a dat in judecata Camera Deputatilor cerand anularea ordinului emis de Secretarul General al Camerei Deputatilor prin care pensia speciala, de fost parlamentar, ii este taiata ca urmare a promulgarii legii.

Baronii PSD care au disparut ca dinozaurii. Inainte de Buzatu au "picat" Arsene, Badalau si Oprisan

Judecatorii Tribunalului Vaslui nu au stabilit inca un termen in procesul prin care Dumitru Buzatu, deputat in perioada 1992-2004, contesta anularea pensiei de parlamentar.

Cat primea Buzatu ca pensionar special

Potrivit ultimei declaratii de avere, Buzatu a avut in 2023 o pensie speciala de 73.300 de lei. Acesteia i se adauga pensia pentru limita de varsta in valoare de 95.820 de lei si salariul de presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, in valoare de 164.000 de lei. Asta inseamna ca Buzatu a avut anul trecut un venit mediu lunar in valoare de 27.760 lei, echivalentul a 5.500 de euro.

Tribunalul Vaslui, pregatit sa dea verdictul in cazul Buzatu

Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost adus sambata, la Tribunalul Vaslui, unde se judeca cererea DNA privind arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile. Acesta a fost asteptat la sediul Tribunalului de cativa vasluieni nemultumiti, care au cerut arestarea sefului CJ.

Cozmin Gusa: Sezon nou din serialul DEBARONIZARII! A inceput vinerea seara, cu arestarea hotului pesedist ce conducea cel mai sarac judet din Romania. ''Baron vinovat, dar CENTRUL e imaculat!''

Dumitru Buzatu a fost retinut sambata dimineata pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie cand primea 1,25 milioane de lei mita pentru a favoriza o firma sa obtina un contract. Banii au fost gasiti de anchetatori in portbagajul masinii lui Dumitru Buzatu, dupa ce acesta i-ar fi primit intr-un restaurant.

"In perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) sume de bani, reprezentand un procent de 10% din valoarea unui contract de achizitie publica pe care acesta din urma il incheiase cu Consiliul Judetean Vaslui si care avea c a obiect reabilitarea si modernizarea unor drumuri din judetul Vaslui, astfel incat contractul sa se deruleze in bune conditii (plata facturilor). In context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante", preciza DNA.

Inca o persoana retinuta in dosarul lui Dumitru Buzatu: un expert care a luat 714.000 lei mita

Comments