LEGAL SAU ILEGAL? - ANAF are contract cu o firma implicata intr-un dosar DNA

LEGAL SAU ILEGAL? - ANAF are contract cu o firma implicata intr-un dosar DNA

LEGAL SAU ILEGAL?  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat, joi, că „verifică implicaţiile legale ale situaţiei” şi că „va adopta toate măsurile care se impun”, după ce a acordat recent un contract de 415.019 lei fără TVA (circa 93.000 euro) firmei Media One, implicată într-un dosar DNA, care a dus la condamnarea unei angajate a firmei la doi ani de închisoare pentru falsificarea unor documente la o licitaţie organizată de Ministerul Finanţelor.

ANAF nu a dat însă lămuriri suplimentare privind măsurile pe care le va lua, potrivit News.ro. Fiscul a lansat la începutul anului o licitaţie pentru realizarea unei campanii care să schimbe percepţia publicului şi să le arate românilor că angajaţii Fiscului sunt curaţi şi nu sunt corupţi.

Fiscul a primit cinci oferte şi a acordat contractul, în 12 iulie, firmei Media One, pentru 415.019 lei fără TVA, considerată cea mai bună ofertă, în condiţiile în care ANAF estima valoarea contractului la 639.866 lei, potrivit platformei SEAP.

Contractul presupune realizarea unui plan de comunicare, a unor campanii, inclusiv a unor spoturi difuzate în mass-media, şi a unui sondaj. Compania Media One este implicată însă într-un dosar al DNA.

În 17 martie 2011, printr-o decizie definitivă, Cristina Maria Rudeanu, reprezentantă a Media One, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru „participaţie improprie la tentativa infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals material în înscrisuri oficiale”, potrivit unui comunicat DNA.

Rudeanu a fost trimisă în judecată de DNA în decembrie 2009, după ce procurorii au descoperit că reprezentantul Media One a falsificat, în august 2008, mai multe documente – scrisoare de garanţie bancară, certificat de atestare fiscală şi certificat fiscal – pentru a participa la o licitaţie organizată de Ministerul Economiei şi Finanţelor, pe care Media One a câştigat-o.

Totuşi, statul nu a fost prejudiciat, pentru că neregulile au fost descoperite la timp şi nu au fost efectuate plăţi. ANAF susţine acum că nu ştia de condamnarea angajatei Media One, deşi sentinţa a fost anunţată de către DNA, iar Fiscul se află în subordinea Ministerului Finanţelor.

Sursă info.

Comments