Legile puterii | Horatiu Buzatu (PNL): Plafonarea preturilor la energie nu e o solutie. ANRE, condusa de un social-democrat care castiga aproape 1 miliard de le

Legile puterii | Horatiu Buzatu (PNL)

Legile puterii | Horatiu Buzatu (PNL): Plafonarea preturilor la energie nu e o solutie. ANRE, condus...

"Plafonarea preturilor nu poate fi o solutie. Ne punem intrebarea cine plateste diferenta?Doar ce s-a facut o liberalizare. Este adevarat ca este prost facuta pentru ca, daca inventariem institutiile statului roman infiintate in ultimii 30 de ani, ANRE, Protectia Consumatorului, Consiliul Concurentei, Comisiile Parlamentare, daca luam la cercetat cine le conduce, o sa constatam ca sunt in general oameni trimisi de partidele politice, mai degraba de la PSD decat de la alte partide. Toate aceste institutii create de stat ar fi trebuit sa aiba deja solutiile pe pe masa. De asemenea, liberalizarea preturilor, asa cum s-a facut, in lipsa unei piete concurentiale, este de natura sa induca preturi aiuristice. Vedem cum o seama de lideri PSD, nu putini si din partea PNL, ajung sa mearga la puscarie pentru delapidari, pentru fapte de coruptie...", a spus deputatul liberal.

Citeste si: "Legile puterii | Radu Cristescu (PSD): Daca Guvernul nu lasa PSD-ul sa plafoneze preturile si sa facem o comisie de ancheta, avem DNA!"

Horatiu Buzatu a mai acuzat ca ANRE este condusa de un social-democrat care nu face nimic pentru rezolvarea situatiei."Plafonarea preturilor risca sa ne duca la mari disfunctii in productia de energie. Acestea se intampla deja, sunt mari disfunctii si in ceea ce priveste distributia de energie. ANRE este condusa de un fost parlamentar PSD, cu un venit anual de circa un miliard de lei. Problema nu este ca are acest venit, ci ca nu face nimic sa-l merite. Nu a miscat un deget de cand exista aceasta discutie cu privire la disfunctionalitatile de aprovizionare, nu a facut nimic sa aduca normalitate in piata de energie", a mai acuzat liberalul.

Comments