Leguma care scade rapid glicemia. Recomandata pentru diabetici

Leguma care scade rapid glicemia. Recomandata pentru diabetici

Leguma care scade rapid glicemia. Recomandata pentru diabetici

Patrunjelul este bun pentru diabetici

Conform diabetologului, patrunjelul contine antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi si care au un rol important in mentinera starii de sanatate si de protectie impotriva afectiunilor cardiovasculare, dar si a diabetului si a cancerului.

De asemenea, patrunjelul contine flavonoide, dar si alte substante benefice pentru sanatate. Totodata, ceaiul din radacina de patrunjel ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi, sustine sursa precizata. Litiaza renala, cunoscuta in popor drept pietre la rinichi sunt, de fapt, depuneri de minerale la nivelul rinichilor.

"Aceste ceai preparat din radacina de patrunjel, previne aparitia depunerilor de minerale si formare de pietre la nivelul rinichiului. Totodata, este un excelent diuretic, iar acest lucru impiedica depunerile de minerale in rinichi", a mai precizat diabetologul.

De asemenea, patrunjelul este o sursa foarte bogata de vitamina C. Aceasta avand un rol esential in stimularea imunitatii, dar si preventia afectiunilor cronice. Aceasta vitamina ne fereste de infectii, pneumonie si are rol in sinteza colagenului. Totodata, ajuta la vindecarea leziunilor ;i are rol in absorbtia nutrientilor, conform specialistului.

Adaugarea ceaiului de patrunjel in dieta zilnica va poate imbunatatii sanatatea pe mai multe planuri, prin bogatia in Vitamina C. Inclusiv ceaiul de patrunjel este bogat in antioxidanti nu doar leguma in stare cruda.

Conform medicului, inclusiv in cazul menstruatiei neregulate, ceaiul de patrunjel este recomandat ca fiind un remediu natural eficient. Datorita substantelor pe care le contine patrunjelul, productia de estrogen este influentata, ajutand la reglarea hormonala.

Aceeasi sursa spune ca, in Turcia patrunjelul este folosit ca remediu natural in stabilizarea glicemiei. De asemenea, mai spune ca anumite studii au demostrat faptul ca ceaiul din radacina de patrunjel are actiune antidiabetica, ajutand la mentinerea in limite normale a glicemiei.

Ce alimente trebuie sa intoduci neaparat in dieta ta, daca ai trecut de 40 de aniDecoctul de patrunjel, scade tensiunea arteriala

Insa, nu doar ceaiul este benefic, conform sursei, ci si decoctul de patrunjel are efect de scadere a tensiunii arteriale. Specialistul recomanda ca inainte de inceperea tratamentului cu medicamente pentru hipertensiune sa se incerce decoctul de patrunjel.

De asemeneaq, diabetologul subliniaza faptul ca, desi este un remediu natural, ceaiul de patrunjel poate sa aiba si efecte adverse. In cazul femeilor gravide, doctorul le recomanda evitarea unui consum mare de ceai de patrunjel, pentru a evita in felul acesta producerea de contractii intrauterine.

Ceaiul de patrunjel contine si foarte multa Vitamina K. Aceasta are rol in coagularea sangelui. Din acest motiv diabetologul Daniela Petrache recomanda celor care urmeaza un tratament medicamentos pentru subtierea sangelui sa consume moderat ceai de patrunjel.

"O cantitate mare de Vitamina K poate sa interactioneze cu medicamentele pentru subtierea sangelui", a mai spus specialist, in cadrul unui video postat pe contul sau de Youtube.

In schimb, persoanele care urmeaza un tratament cu diuretice trebuie sa stie ca ceaiul de patrunjel poate amplifica efectul acestora.

Primele simptome ale unui infarct. Cum iti dai seama ca esti pe punctul de a face un atac de cordCum se prepara ceaiul de patrunjel

Pentru prepararea ceaiului de patrunjel doctorul spune ca se pun la fiert 250 ml de apa. Se vor folosi 15 grame de patrunjel tocat sau 2 lingurite de patrunjel uscat. Puneti patrunjelul intr-o cana si turnati apa fiarta peste el.

Acesta trebuie lasat la infuzat aproximativ 5-10 minute. Dupa aceea, se strecoara infuzia, ce poate fi consumata, conform sfatului medicului diabetolog Daniela Petrache, pe contul sau de Youtube.

Citeste mai mult pe Almanah Online

Comments