Liderii sindicali din educatie cer interventia lui Klaus Iohannis - Protest URIAS anuntat marti in C...

Presedintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a afirmat ca ,,in momentul in care se doreste sincer din partea executivului incetarea grevei, este clar ca cei trei presedinti ai partidelor care formeaza coalitia de guvernare trebuie sa ia decizia. Nu ne dorim continuarea acestui protest, dar totul depinde strict de rapiditatea cu care coalitia va lua o decizie. Asteptam ca mesajele transmise de ministrul Muncii si de ministrul Educatiei sa fie percepute ca atare. In momentul de fata, nu exista niciun motiv pentru anularea protestului de maine. Este obligatia lui Klaus Iohannis sa intervina intr-un moment critic. Astazi s-a inaintat adresa respectiva catre presedinte".

FSLI, Federatia ,,Spiru Haret" si Federatia ,,Alma Mater" iicer sefului statului sa isi exercite rolul de ,,mediator intre stat si societate pentru a obtine din partea Executivului solutii reale si imediate pentru sistemul de invatamant", transmitandu-i lui Klaus Iohannis ca, pana in acest moment, oferta Guvernului nu raspunde niciuneia dintre revendicarile protestatarilor. Documentul a fost inregistrat la Administratia Prezidentiala.

,,Va adresam rugamintea de a va intalni cu Birourile Executive ale celor trei federatii reprezentative din invatamant, in data de 30 mai 2023, ora 15:30. Facem - din nou - apel la Domnia Voastra, in calitate de mediator intre stat si societate, pentru a obtine din partea Executivului solutii reale si imediate pentru sistemul de invatamant. Excelenta, pentru a avea o ROMANIE EDUCATA este nevoie de investitii masive in educatie si de o resursa umana motivata", se arata in documentul facut public luni de FSLI, Federatia ,,Spiru Haret" si Federatia ,,Alma Mater".

Comments