Noua propunere a Guvernului pentru profesori: 2.000 de lei in iunie si 2.000 de lei in octombrie - G...

,,Pentru personalul didactic (didactic de predare, de conducere, de indrumare si control si didactic auxiliar) prime pentru sustinerea carierei didactice 2.000 de lei net suma forfetara, primita pe data de 5 iunie si 2.000 lei net, primiti pe data de 5 octombrie, din care 30% (600 lei) garantat suma forfetara - pentru diferenta de 70% (1.400 lei pentru achizitie de laptopuri, tablete, carti, materiale didactice, cu documente justificative pentru decont pana la incheierea proiectelor europene pe finantare PNNR). Facem precizarea ca cei 2.000 lei din octombrie se vor acorda, in fiecare an, pana in anul 2027", a transmis Guvernul.

Greva din Educatie continua, dupa ce noile discutii de luni, 29 mai, dintre Marius Budai si sindicalisti nu au dus la un rezultat.

,,Protestul de maine se va tine. Nu exista niciun motiv sa renuntam la el", a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie, Marius Nistor, dupa negocierile cu ministrul muncii.

Marti sunt programate proteste in toata tara, iar la marsul din Bucuresti e anuntata prezenta a 20.000 de angajati din Invatamant, care vor merge de la Palatul Victoria la Palatul Cotroceni.

Comments