Ligia Deca, inaintea primei probe la simularea bacalaureatului 2024: ,,Vom folosi feedbackul pentru...


Ministrul educatiei, Ligia Deca, a transmis duminica, 3 martie, un mesaj inaintea simularii examenului de bacalaureat, simulare care incepe luni, 4 martie, cu Limba si literatura romana.


Deca le-a urat elevilor de clasa a XII-a succes si le-a spus sa foloseasca acest prilej pentru a se familiariza cu atmosfera de examen inaintea bacalaureatului din vara.


,,Cei mai mari dintre elevii nostri incep, de maine, probele scrise ale simularii examenului national de bacalaureat. Succes, dragii mei! Am incredere ca veti folosi acest moment pentru a va familiariza cu atmosfera examenului din vara, precum si pentru a va imbunatati rezultatele", a scris Ligia Deca pe Facebook.


,,Dupa incheierea evaluarii acestor probe, vom folosi feedbackul colegilor nostri din teritoriu pentru a optimiza platforma de evaluare, inaintea examenelor nationale", a adaugat ministrul educatiei.


Peste 146.000 de elevi aflati in ultimul an de liceu vor incepe simularea examenului de bacalaureat 2024 luni, 4 martie, prima proba fiind cea de limba si literatura romana. Simularea va avea loc in peste 1.320 de scoli desemnate ca centre de examinare.


Calendar simulare Bac 2024


Simularea examenelor nationale continua in perioada 4-7 martie cu probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a si a XIII-a seral/frecventa redusa.


4 martie - Proba E) a) - proba scrisa - Limba si literatura romana
5 martie - Proba E) c) - proba scrisa - proba obligatorie a profilului
6 martie - Proba E) d) - proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii
7 martie - Proba E) b) - proba scrisa - Limba si literatura materna

Comments