,,Limba soacrei", aperitivul cel mai aromat - 2 retete foarte usoare din dovlecei si vinete

,,Limba soacrei", aperitivul cel mai aromat - 2 retete foarte usoare din dovlecei si vinete

,,Limba soacrei", aperitivul cel mai aromat - 2 retete foarte usoare din dovlecei si vinete

,,Limba soacrei" este un aperitiv foarte delicios, aromat si putin picant. Poate fi pregatit atat din dovlecei, cat si din vinete.

,,LIMBA SOACREI" DIN DOVLECEI

,,Limba soacrei" din dovlecei - Ingrediente

2 dovlecei

3 oua

1 pahar faina de grau

125 g crema de branza (de preferat crema Philadelphia)

3 catei de usturoi (sau si mai mult, dupa preferinte)

patrunjel, marar

2 rosii

sare

*piper, boia, optional / marar, patrunjel, pentru ornat

,,Limba soacrei" din dovlecei - Mod de preparare

Se spala si se taie bostaneii (dovleceii) in fasii subtiri pe lungime in transversal, pentru a fi mai late.

Se presara sare peste fasiile de dovlecei, dupa gust.

Se bat ouale intr-un vas si se cerne faina in alt vas.

Se da dovlecelul feliat, fiecare fasie, prin faina, apoi prin ou si se prajeste pe ambele parti.

Preparare umplutura: Se amesteca crema de branza cu usturoiul pisat.

Se spala rosiile apoi le taiem felii.

Se unge toata suprafata a fasiilor de dovlecel cu crema de branza, iar in capat se pune o felie de rosie si o frunza de patrunjel.

Se rasuceste fasia de dovlecel. Se ruleaza pana la capat si se prinde cu o scobitoare.

Cand au fost preparate toate fasiile rasucite de dovlecel, totul este numai bun de servit.

Daca se doreste, se poate folosi si sos alb sau sos de rosii

Sursa

,,LIMBA SOACREI" DIN VINETE

,,Limba soacrei" din vinete - Ingrediente

2 vinete

3 catei usturoi

2 rosii

crema de branza sau 4 linguri maioneza, ce preferati

2 fire patrunjel

sare dupa gust

*optional piper, boia

,,Limba soacrei" din vinete - Mod de preparare

Taiem vinetele in fasii, le presaram cu sare si le punem intr-un vas pentru circa 15-20 minute, sa iasa zeama amara din ele. Le spalam sub robinet. Apoi le stergem cu prosopul de hartie pe ambele parti.

Prajim vinetele pe ambele parti intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, daca mai e nevoie se mai stropeste cu cateva picaturi.

Apoi le punem pe prosopul de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Intr-un bol amestecam maioneza (o puteti inlocui cu o crema de branza) cu usturoiul pisat si putina sare.

Rosiile le spalam si le feliem subtire.

Fiecare felie de vanata o ungem cu maioneza (sau crema de branza), iar la capat punem o felie sau doua de rosii, si atent le rulam.

Le decoram cu patrunjel sau marar.

Le punem la frigider pentru aproximativ o ora inainte de servire.

Sursa

Comments