LIPSA DE ATENTIE, BOALA GREA – Deputatul Dolha da indicatii Patriarhului Daniel si lui IPS Justinian

LIPSA DE ATENTIE, BOALA GREA – Deputatul Dolha da indicatii Patriarhului Daniel si lui IPS Justinia...

LIPSA DE ATENȚIE, BOALĂ GREA Despre Mircea Dolha, numai cine nu a vrut nu a auzit. Este eternul candidat al diverselor partide prin care s-a perindat, dar și eternul perdant al alegerilor locale unde a candidat fără succes în speranța că va ajunge primar, mulțumindu-se momentan cu un loc “la ciolan” în Parlamentul României, unde este deputat. E foarte interesat de sistemul de protecție al copilului din alte țări, în treburile interne ale cărora se implică. După ce a văzut în cazul famililor Bodnariu și Nan o posibilitate de a acapara atenția presei, deputatul de Maramureș a căzut într-un con de umbră.

LIPSA DE ATENȚIE, BOALĂ GREA La partid n-a fost dorit ca vârf de lance în demersul electoral care a precedat alegerile locale din 5 iunie, fiind impus de la centru, în pofida pilelor activate de către deputat, avocatul băimărean Cristian Niculescu Țâgârlaș. După rușinosul procent obținut de PNL la alegeri, Țâgârlaș e tras acum pe linie moartă, fiind demis de la președinția PNL Baia Mare și cu sprijinul politic retras. În acest context, Dolha a văzut o licărire de speranță, de care se poate folosi în sepranța că își va îndeplini veșnicul vis: de a se vedea primar. Pentru asta, Dolha e interesat în primul rând să obțină șefia PNL Baia Mare, în cursa pentru ocuparea acestei funcții înscriindu-se deja. Tot deputatul Dolha, deși public își manifestă gândurile bune pentru primarul reales al municipiului Baia Mare, dar aflat momentan în arest preventiv, Cătălin Cherecheș, visează ca acesta să nu își clarifice situația cu justiția și se roagă probabil seară de seară să se ajungă la alegeri anticipate în Baia Mare.

Ce nu înțelege Mircea Dolha e că rugăciunile nu funcționează astfel și că e nevoie de cu totul alte acțiuni pentru a ajunge în sufletul electoratului. Cum ar fi niște proiecte și demersuri care să vină în mod practic în folosul comunității, nu doar exerciții de imagine de care, de multe ori, râde o țară întreagă. Pregătindu-se temeinic să ajungă președinte PNL Baia Mare, rugându-se la anticipate, visând că va fi candidat și, poate, după 15 ani de vise deșarte, primar, Dolha face tot ce poate ca să mai acapareze o bucățică de publicitate. Uite așa, s-a apucat să scrie scrisori deschise Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe și Înaltpreasfințitului Justinian, arhiepiscopul Maramureșului. Evident, din prea mare grabă, Mircea Dolha l-a redus pe ÎPS Justinian la rangul de episcop în scrisoarea sa deschisă, deși acesta este arhiepiscop. Episcopul Maramureșului este Preasfințitul Iustin. Amănunte, nu-i așa domnule Dolha?

Lui Dolha i se pare “tragic”, după cum arată în scrisoarea deschisă, că există deschiderea ca primarul Cătălin Cherecheș să își depună jurământul, după realegerea sa, în Catedrala Episcopală Ortodoxă Sfânta Treime din Baia Mare. Cred că de fapt lui Dolha i se pare tragic faptul că băimărenii l-au reales pe Cătălin Cherecheș cu o majoritate covârșitoare și dureroasă pentru contracandidați, deși e reținut preventiv încă dinaintea debutului campaniei electorale. La finalul scrisorii deschise, o compunere jalnică, plină de greșeli și care miroase de departe a ură, invidie și frustrări și pe care o puteți citi AICI, Mircea Dolha scrie:

“Justiția o fac judecătorii în România! Politica o fac politicienii! Iar Justiția Divină o face Dumnezeu!”

Tocmai, domnule Dolha! Ați nimerit-o! Lăsați justiția să o facă judecătorii, nu dvs., nu eu, nu noi, cei care avem alte meserii, justiția divină să o lăsăm lui Dumnezeu, iar dumneavoastră ocupați-vă în continuare de politică. Mi-ar plăcea să pot spune că măcar acolo vă pricepeți. Judecând după eșecurile trăite în ultimii ani, nici acolo nu excelați, deci poate vă apucați să învățați de la alții care au demonstrat că singura politică de succes este cea dusă în folosul cetățeanului și a comunității.

Annamaria Somay

Sursă foto.

Comments