Lista celor 13 ostatici israelieni eliberati in prima zi a armistitiului cu Hamas. Printre ei se afl...


Identitatea celor 13 ostatici israelieni eliberati vineri, 24 noiembrie, din Fasia Gaza de catre organizatia islamista palestiniana Hamas, in urma acordului mediat de Qatar, a fost facuta publica, scrie The Times of Israel.


??? ??? ?????? ?????? ?????? ????????? ??? #???? #??????? pic.twitter.com/Poi8JgwisL

-- ??????? (@AlArabiya) November 24, 2023

Danielle Aloni, 45 de ani, femeia cu origini romanesti luata ostatica in timpul asaltului Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie, se afla printre cei eliberati. Alaturi de aceasta a fost eliberata si fiica ei, Emilia, in varsta de 5 ani.


BRING DANIEL AND EMILIA HOME! Single mom Daniel Aloni and her daughter Emilia are currently being held hostage in Gaza by Hamas terrorists. Please share this and help us reunite them with their loved ones in Israel.#BringThemHome pic.twitter.com/o0oyTYEnCn

-- Israel Foreign Ministry (@IsraelMFA) October 25, 2023

Danielle Aloni venise in kibbutzul Nir Oz pentru o vizita de familie si a fost rapita impreuna cu fiica ei, Emilia, cu sora ei, Sharon Aloni-Cunio, si cu membrii familiei acesteia. Sharon si familia ei sunt inca tinute ostatice de Hamas, potrivit unui comunicat de presa emis vineri de oficialii kibbutzului Nir Oz, de unde sunt majoritatea ostaticilor eliberati.


,,Danielle Aloni si fiica sa Emilia (...) au fost rapite sambata dimineata in timpul vizitei lor in vacanta la Nir Oz, la sora lui Daniel, Sharon Aloni-Cunio (care a fost rapita impreuna cu gemenele sale Emma si Yuli, in varsta de trei ani, si tata loc David Cunio). Sambata, la ora 11.00, Danielle a trimis un ultim mesaj familiei sale, spunand ca in casa lor erau teroristi si ca se temeau ca nu vor supravietui. Daniel si Emilia sunt acum in drum catre Israel", anunta Forumul Familiilor Ostaticilor si Persoanelor Disparute, intr-un comunicat de presa.


#BREAKING Hamas realeases a Video of Israeli women who they kidnapped .? pic.twitter.com/FSvle18Fre

-- Vivid. (@StoryFanatics1) October 30, 2023

Patru copii si sase batrane se afla printre cei 13 ostatici israelieni eliberati vineri de Hamas, a precizat Forumul, infiintat dupa asaltul din 7 octombrie.


Cei patru copii sunt Emilia, in varsta de sase ani, Ohad Monder, in varsta de noua ani, Aviv Asher, in varsta de doi ani si Raz Asher, in varsta de cinci ani, potrivit agentiei AFP, preluata de news.ro.


Mama lui Ohad Monder, Keren, a fost eliberata impreuna cu fiul ei.


Keren Monder, o profesoara, a fost rapita impreuna cu fiul sau in timp ce se aflau in vizita la parintii sai, in vacanta.


Ruthi Monder, in varsta de 78 de ani, mama lui Keren si bunica lui Ohad, a fost rapita si eliberata vineri.


Avraham Monder, sotul lui Ruthi, este retinut ostatic in continuare.


Hanna Katzir (77 ani), Yafa Ader, (85 ani) si Hannah Perry (79 ani) au fost de asemenea eliberate vineri.Lista completa a celor 13 ostatici eliberati este urmatoarea:


Hanna Katzir, 77 de ani.
Margalit Mozes, 77 de ani.
Yafa Ader, 85 de ani.
Hannah Perry, 79 de ani.
Adina Moshe, 72 de ani.
Danielle Aloni, 45 de ani; si Emilia Aloni, 5 ani.
Ruthi Monder, 78 de ani; Keren Monder, 54 de ani; si Ohad Monder, 9 ani.
Aviv Asher, 2 ani; Raz Asher, 5 ani; si Doron Katz-Asher, 34 de ani.
Ostatici israelieni eliberati pe 24 noiembrie 2023: Sus, de la stanga la dreapta: Adina Moshe, Margalit Moses, Danielle Aloni si fiica sa Emilia; in mijloc: Doron Asher si fiicele sale Raz si Aviv, Hannah Katzir; randul de jos: Keren Munder si fiul ei Ohad, Ruti Munder, Yaffa Adar si Channah Peri.

Un comunicat al armatei israeliene (IDF) a confirmat ca cei 13 ostatici eliberati de Hamas se afla pe teritoriul israelian si sunt escortati de fortele speciale si de serviciul de securitate Shin Bet, dupa ce au fost supusi unei evaluari initiale, noteaza The Times of Israel.


,,Fortele noastre ii insotesc pe ostaticii eliberati pana cand vor ajunge la familiile lor, in spitale", se arata in comunicat.


,,Comandantii IDF si soldatii sai ii saluta si ii imbratiseaza pe ostaticii care se intorc acasa", continua comunicatul.


De asemenea, IDF cere publicului ,,sa dea dovada de rabdare si sensibilitate si sa respecte intimitatea ostaticilor eliberati si a familiilor lor".


Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a transmis ca alti 11 cetateni straini au fost eliberati vineri. Ministerul de Externe din Qatar confirmase anterior ca 10 cetateni thailandezi si un cetatean filipinez au fost eliberati, impreuna cu cei 13 israelieni, relateaza CNN.


Acesti ostatici au fost eliberati ca parte a unui acord intre Israel si Hamas, care presupune un armistitiu de patru zile. In total, 50 de ostatici vor fi eliberati pe parcursul celor patru zile de pauza a luptelor, in timp ce prizonierii palestinieni urmeaza sa fie, de asemenea, eliberati in valuri. 39 de prizonieri palestinieni au fost deja eliberati vineri, la schimb.


Foto: Profimedia Images


Urmareste pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informatii despre razboiul dintre Israel si Hamas


Comments