Lista celor mai nocive alimente pentru sanatate. Pot produce boli cardiace si alte afectiuni. La ce...

Alimente nocive pentru sanatate

Pe vremea bunicilor nostri mancarea era foarte diferita de cea pe care o cunoastem in ziua de azi. Acestia consumau produse proaspete, naturale, produse cultivate in mare parte in gospodaria proprie.

In zilele noastre, insa, societatea ne-a facut sa uitam de dieta sanatoasa si sa ne orientam spre produse gata preparate, ultraprocesate, incarcate cu aditivi chimici si ingrediente foarte daunatoare pentru sanatatea noastra. Iata care sunt cele mai nocive alimente pe care le consumam in mod frecvent si care in timp ne pot imbolnavi grav. Ele ar trebui evitate de toata lumea, dar mai ales de persoanele cu varsta de peste 50 de ani.

Margarina Margarina este un aliment nesanatos. Compozitia sa arata ca este alcatuita aproape in intregime din grasimi trans, adica grasimi nesaturate ce cauzeaza colesterol si, prin urmare, probleme cardiovasculare.

In plus, contine si multa sare, ceea ce creste riscul de hipertensiune arteriala. Acesta este un aliment ce nu trebuie consumat frecvent sau ideal ar fi sa-l eliminati total din alimentatie.

Uleiul cu multiple intrebuintari. Nu trebuie sa-ti lipseasca din casa niciodataMuraturileTrebuie sa fim mereu atenti la etichetele produselor pe care le consumam, deoarece anumite ingrediente pot cauza probleme grave de sanatate. Muraturile sunt o gustare ideala, sanatoasa si nutritiva, dar trebuie sa fim atenti la modul in care sunt conservate.

Daca citim eticheta si acestea contin multa sare, este mai bine sa consumam altele care vin in forma naturala. Ar trebui sa consumam maximum cinci grame de sare pe zi, iar muraturile sunt efectiv scaldate in sare.

Painea alba

Painea de odinioara nu semana cu cea de astazi. Pe vremuri, painea se facea cu produse naturale de calitate, iar painea era o parte esentiala a unei diete echilibrate. In zilele de azi, painea se face cu faina rafinata de foarte slaba calitate, cu zahar si cu cantitati mari de sare. Acest lucru este insa, nesanatos, mai ales ca painea este un aliment pe care-l consumam zilnic.

Sucurile imbuteliate

Din nou, graba in care traim astazi dauneaza grav sanatatii noastre. Aceste sucuri imbuteliate nu au aproape niciun fruct, ci numai arome, o multime de aditivi chimici si o cantitate uriasa de zahar adaugat. Consumul mare de zahar poate duce la probleme cum ar fi diabetul.

Cel mai bine este sa nu consumati aceste produse ultraprocesate si sa stoarceti singuri fructele pentru prepararea sucurilor naturale si sanatoase.Ton proaspat

Desi este un produs cu o aroma exceptionala si cu calitati foarte bune, nu este indicat sa consumam ton proaspat in mod regulat. Tonul consuma cantitati mari de mercur in timpul vietii sale. Acest mercur ramane pentru totdeauna in corpul sau si cu cat tonul este mai mare, cu atat mai mult mercur va avea.

Mercurul este extrem de daunator pentru sanatatea umana, deoarece este o neurotoxina puternica care poate provoca probleme grave.

Miere ultraprocesata

Mierea pe care o gasim in supermarketuri nu este deloc buna pentru sanatate. Este supusa la numeroase procese de pasteurizare, prin care isi pierde aproape toti nutrientii benefici. Mierea naturala, insa, este fara aditivi si nu este supusa proceselor de pasteurizare. Acest aliment este un bun antioxidant si ne intareste sistemul imunitar.

Cel mai bine este sa o cumparati direct de la apicultori sau din magazinele care vand produse bio.

Mezelurile

Este important sa fiti foarte atenti cu acest tip de produse si sa va uitati cu atentie la compozitia de pe eticheta inainte de a le consuma. De obicei, acestea contin o multime de aditivi chimici si conservanti, care sunt extrem de daunatori pentru sanatate si provoaca cancer, boli cardiovasculare si alergii.

In plus, este important sa acordati atentie procentului de carne pe care il contin, deoarece in majoritatea cazurilor nu depaseste 60%. Restul sunt aditivi pentru a completa si a reduce costurile.

Mirodenii si plante aromatice cu efecte terapeutice. Le folosesti frecvent in bucatarie, dar nu stiai ce beneficii au, de faptCereale cu zahar

Am fost obisnuiti sa mancam aceste cereale la micul dejun, unii inca din copilarie. Insa, aceste cereale sunt supuse unor procese de colorare artificiala si, mai rau, contin foarte mult zahar. Zaharul provoaca o serie de complicatii pentru sanatate si ar trebui sa reducem pe cat posibil consumul acestuia.

Exista insa si o multitudine de cereale fara adaos de zaharuri, care sunt mult mai sanatoase.

Exces de sare

Excesele nu sunt bune, indiferent in ce domeniu. Sarea este un mineral necesar pentru unele functii ale organismului nostru, dar consumata in exces reprezinta o problema serioasa. Poate provoca hipertensiune si probleme vasculare, retentie de lichide si alte afectiuni.

Ideal este sa consumam cat mai putina sare, iar medicii spun ca aportul maxim zilnic nu trebuie sa depaseasca 5 grame. In plus, atunci cand ne obisnuim sa mancam putina sare, alimentele au un gust mult mai bun.

Lactatele ultraprocesate

Printre produsele lactate avem o gama foarte variata, dar care nu sunt benefice pentru sanatatea noastra. Consumul lor este recomandat, dar numai sporadic, si asta pentru ca au un continut mare de grasimi nesaturate, care cresc colesterolul si provoaca obezitate si probleme cardiovasculare.

De asemenea, este important sa acordati o atentie deosebita etichetelor, deoarece acestea contin adesea zaharuri adaugate. In plus, produsele lactate nu sunt foarte usor digerabile si provoaca inflamatii ale membranelor mucoase. Totodata, exista numeroase asa zise produse lactate care, de fapt, nici nu contin lapte. Atentie, asadar la ce scrie pe etichete.

Conservele

Alimentele conservate contin, de obicei, multi aditivi chimici si conservanti pentru a mentine produsul in stare buna pentru o perioada lunga de timp. Acest lucru il face sa isi piarda nutrientii naturali si efectele benefice.

Practic devin alimente care nu ofera niciun beneficiu pentru sanatate. Dimpotriva, gustul este intretinut de glutamat. Acesta este o sare chimica extrem de daunatoare si care creeaza dependenta.

Ciocolata alba

Zahar, lapte si unt de cacao, acestea sunt ingredientele de baza ale ciocolatei albe. Astfel de produse sunt ultraprocesate si au mult mai multe grasimi si zahar adaugat decat ciocolata neagra naturala sau chiar decat ciocolata cu lapte. Acest lucru poate crea probleme de obezitate, colesterol crescut si diabet.

Uleiuri vegetale rafinate

Cel mai bun mod de a consuma un ulei de calitate este sa optam intotdeauna pentru uleiul de masline extravirgin sau orice alt ulei vegetal, dar sa fie nerafinat sau cel putin sa alegem variante cat mai putin rafinate.

Majoritatea uleiurilor vegetale sunt supuse unui proces de rafinare care le face sa isi piarda proprietatile naturale, iar produsul final este un ulei ieftin care este foarte daunator pentru sanatate. Aceste uleiuri de proasta calitate sunt grasimi nesaturate pure, care cresc colesterolul rau.

Alimente care ajuta la scaderea colesterolului. Trebuie sa le introduci in alimentatia ta

Comments