LOVITURA PENTRU VOLKSWAGEN - Tara care a suspendat vanzarea masinilor produse de germani

LOVITURA PENTRU VOLKSWAGEN - Tara care a suspendat vanzarea masinilor produse de germani

LOVITURĂ PENTRU VOLKSWAGEN  Producătorul german de autovehicule Volkswagen primește o lovitură dură într-o țară care reprezintă o piață importantă de desfacere. Coreea de Sud a suspendat vânzarea 80 de modele produse de grupul Volkswagen, în urma acuzațiilor că a falsificat datele despre emisiile de noxe, informează BBC.

Volkswagen va trebui să plătească și o amendă de 16 milioane de dolari, după ce anul trecut grupul a fost amendat cu o sumă asemănătoare. Cel mai mare producător de mașini din Europa a recunoscut anul trecut că a falsificat datele despre emisiile de noxe pentru vehiculele cu motoare diesel. Anunțul a lovit puternic în reputația grupului german și a determinat o scădere masină a vânzărilor la nivel mondial.

Suspendarea din Coreea de Sud afectează 23 de tipuri de mașini, inclusiv VW Golf și Jetta, dar în total 80 de modele, cu diferite motoare. Ministrul Mediului din Coreea de Sud a revocat certificările pentru 83.000 de mașini, ducând numărul total al mașinilor aflate în această situație la peste 200.000, ceea ce reprezintă aproximativ 68% din cele 300.000 vândute de grupul Volkswagen în țara asiatică din 2007 până în prezent.

Coreea de Sud este o piață importantă pentru grupul Vokswagen, în special pentru modelele de lux Audi și Bentley. Înainte de izbucnirea scandalului noxelor, compania reușise să-și tripleze vânzările.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments