Trei spitale inundate, la Timisoara, de ploaia torentiala. Inundatii si circulatia blocata in oras

Trei spitale inundate, la Timisoara, de ploaia torentiala. Inundatii si circulatia blocata in oras

Trei spitale inundate, la Timisoara, de ploaia torentiala. Inundatii si circulatia blocata in oras

 Reprezentanţii ISU Banat au declarat, corespondentului Mediafax, că pompierii acţionează pentru îndepărtarea apei care a pătruns, marţi, în mai multe spitale şi instituţii din Timişoara, până la ora transmiterii acestei ştiri fiind primite peste 120 de apeluri pe numărul de urgenţă 112.

Astfel, 60 de pompieri au fost chemaţi la lucru din timpul liber.

Potrivit reprezentanţilor ISU Banat, pompierii acţionează pentru îndepărtarea apei care a pătruns în Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu", Spitalul CFR şi Spitalul Municipal, dar şi în clădirea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Casa Tineretului, Pasajele Gheorghe Lazăr şi 700, precum şi în zona Parcului "Carmen Sylva".

De asemenea, au fost semnalate inundaţii în localităţile Buziaş şi Dumbrăviţa.

Circulaţia în Timişoara este, marţi, aproape complet blocată, după ce mai multe pasaje rutiere au fost inundate în urma unei ploi torenţiale.

Mai multe curţi şi subsoluri, dar şi pasaje rutiere din Timişoara au fost inundate, marţi dimineaţa, în Timişoara, în urma unei ploi torenţiale, circulaţia în oraş fiind aproape complet blocată, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, toate pasajele pe sub calea ferată din municipiu sunt blocate de ape, la ora transmiterii aceştei ştiri.

Mai mulţi şoferi care au încercat să treacă prin apă au rămas blocaţi şi şi-au abandonat maşinile în zonele Piaţa 700, Catedrala Mitropolitană sau Popa Şapcă, toate aflate în centrul municipiului.

 Potrivit ISU Banat, au fost semnalate inundaţii în mai multe curţi şi subsoluri, pompierii acţionând cu toate motopompele din dotare pentru evacuarea apei.

Circulaţia în oraş este, însă, aproape complet blocată.

Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu, meteorologii estimând că aversele vor depăşi 40-50 de litri pe metru pătrat.

Articole recomandate

Comments