LOVITURA - Si alte state doresc parasirea Uniunii Europene

LOVITURA - Si alte state doresc parasirea Uniunii Europene

LOVITURĂ Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat miercuri că se va lupta ca Uniunea Europeană să adopte o politică mai dură privind migraţia, fără de care, în opinia sa, ar apărea riscul ca şi alte state să părăsească blocul comunitar, relatează Reuters.

LOVITURĂ Orban a acuzat criza migraţiei pentru votul britanicilor de ieşire din UE, o decizie istorică ce a aruncat politica din blocul comunitar în criză şi a dezlănţuit o dezbatere aprinsă între statele membre despre paşii de făcut în continuare.

Totuşi, el a spus că migraţia este o chestiune hotărâtoare care cel mai probabil va redefini natura şi gradul cooperării europene, adăugând că nu va renunţa la eforturile de a obţine o politică mai dură în acest domeniu.

„Fără clarificarea obiectivelor, nu putem vorbi despre mai multă sau mai puţină Europă”, a mai declarat el la televiziunea publică.

„Dacă discursul privind mai multă sau mai puţină Europa nu este unitar, atunci acest lucru va duce la neîncredere”, a adăugat Orban.

“Dacă vorbim despre folosirea resurselor UE pentru a opri imigranţii şi a extinde controlul asupra acestui proces, atunci Ungaria sprijină ideea de mai multă Europă. Însă dacă vrem să ne folosim de această mai multă Europă pentru a-i aduce la noi şi apoi să îi redistribuim, atunci susţinem ideea de mai puţină Europă şi vrem să ţinem această chestiune sub control naţional”, a mai afirmat premierul Ungariei.

El a subliniat că problema migraţiei este atât de importantă încât UE nu îşi poate permite să îşi impună voinţa asupra statelor membre fără riscul ca şi alte ţări să urmeze exemplul Marii Britanii, relatează Știripesurse, citând Agerpres

sursă foto: www.bbc.co.uk

Comments