Ludovic Orban cere intensificarea controalelor in urma cresterii cazurilor Covid-19: Gradul de conformare a scazut

Ludovic Orban cere intensificarea

Ludovic Orban cere intensificarea controalelor in urma cresterii cazurilor Covid-19: Gradul de confo...

"Toti ministrii care aveti institutii de control in subordine - MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, ANSVA si toate celelalte structuri - sa pregatiti un plan de masuri intensificate, astfel incat sa asiguram respectarea masurilor de protectie sanitara. Ne confruntam cu o crestere clara a numarului de cazuri si obiectivul nostru trebuie sa fie limitarea numarului de cazuri. Din acest motiv va trebui sa fim extrem de prezenti cu un plan de control zilnic, cu o raportare zilnica cu privire la aceste controale efectuate", a spus Orban, la sedinta de guvern.

Premierul a precizat ca era de asteptat ca numarul cazurilor sa creasca dupa reluarea activitatilor, insa a reiterat apelul de a fi respectate masurile de protectie fara de care nu vom putea mentine situatia sub control.

"Din nou simt ca s-a lasat garda jos, a scazut gradul de conformare si in conditiile in care, practic, am permis reluarea tuturor activitatilor in conditii de normalitate, exista o crestere a interactiunii sociale. Or, daca nu asiguram respectarea masurilor de protectie, riscam sa creasca nepermis de mult numarul de cazuri (...)Trebuie sa avem liniile de aparare pregatite pentru orice situatie", a transmis Orban.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca a dispus reactivarea tuturor spitalelor Covid, informeaza Agerpres.

Comments