Mac and Cheese. Reteta de paste cu branza in stil american

Mac and Cheese. Reteta de paste cu branza in stil american

Mac and Cheese. Reteta de paste cu branza in stil american

Acest fel de mancare are radacini in Europa, unde pastele si branza au fost combinate inca din Evul Mediu. O reteta timpurie dintr-o carte de bucate italiana din secolul al XIII-lea descrie paste gatite si combinate cu branza rasa. Reteta a fost adusa in America de catre imigrantii europeni. Una dintre primele referinte scrise despre acest fel de mancare in America apare in cartea de bucate "The Virginia Housewife" scrisa de Mary Randolph in 1824.

Thomas Jefferson este creditat cu popularizarea retetei in America. Dupa ce a incercat felul de mancare in timpul unei vizite in Europa, el a adus o masina de preparat paste si o lista de retete inapoi in Statele Unite.

In 1937, compania Kraft a introdus preparatul instant, sub forma de cutii cu paste si sos de branza. Acest produs a devenit extrem de popular, mai ales in timpul Marii Depresiuni si al celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand era o optiune ieftina si usor de preparat.

Descopera mai jos reteta detaliata, pentru a o prepara si tu si a te convinge de cat de simpla si gustoasa este.

Care sunt beneficiile unei diete vegane. Cum se poate schimba corpul tau in doar doua luniMac and Cheese - Ingrediente200 g de macaroane2 linguri de unt2 linguri de faina2 cani (aproximativ 480 ml) de lapte2 cani (aproximativ 200 g) de branza cheddar rasasare si piper dupa gustpesmet pentru topping, optional.Reteta de paste cu branza in stil american - Mod de preparare

Pe cat de simpla este reteta, pe atat este si usoara, dar si rapid de preparat. Nu ai altceva de facut decat sa fierbi pastele si sa prepari un sos bechamel foarte simplu, in care acestea se vor rasfata si sa dai totul la cuptor.

Nu vei petrece mai mult de 10 minute in bucatarie pregatind ingredientele pentru acest preparat.

De ce recomanda specialistii sa consumi cafea in timpul verii. Care sunt beneficiile sale in sezonul caldIata cum prepari Mac and Cheese

Alege o oala cu pereti inalti si fierbe macaroanele in ea la modul al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, transfera-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga, timp in care prepari si sosul de branza.

Asaza o cratita de marime medie la foc mediu si topeste untul in ea. Adauga faina si amesteca energic, cu un tel timp de aproximativ 1-2 minute pana cand faina devine aurie si absoarbe tot untul.

Adauga putin cate putin din laptele fierbinte, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Continua sa fierbi sosul pana cand devine cremos si consistent.

Redu focul la minim si adauga branza cheddar rasa, amestecand pana cand aceasta se topeste si sosul devine omogen. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Intre timp, incalzeste si cuptorul la 180 de grade Celsius.

Citeste continuarea aici

Gogosari in otet preparati la rece. Reteta rapida, fara fierbere

Comments