MAI SUNT PROBLEME – Peste 12.000 elevi au nevoie de microbuze ca sa ajunga la scoala

MAI SUNT PROBLEME – Peste 12.000 elevi au nevoie de microbuze ca sa ajunga la scoala

zetea microbuze

MAI SUNT PROBLEME. Peste 12.000 de elevi din Maramureș vor avea nevoie în anul școlar care stă să înceapă de transport de acasă la școală și invers. Oficialii Inspectoratului Școlar Județen Maramureș spun că în ultimii ani la capitol lucrurile s-au îmbunătățit și că acum în județ există 141 de astfel de mijloace de transport. Cei drept acestea nu rezolvă în totalitate problemele la capitol însă, arată oficialii din învățământ, periodic se realizează actualizări ale necesarului mijloacelor de transport pentru elevi, astfel că numai în ultimul an școlar au fost primite și distribuite în localitățile județului 30 de microbuze 16+1 și 2 autobuze a câte 28 +2 locuri.

MAI SUNT PROBLEME. Ana Moldovan inspector școlar general al ISJ Maramureș arată că ‘’pentru anul scolar care vine s-au solicitat 9 microbuze școlare 16+1 locuri și 39 autobuze cu minim 28 +1 locuri pentru localitățile cu număr mare de elevi pe aceeași rută.

’’ Aceasta a reamintim faptul că ‘’preluarea microbuzelor școlare sa făcut de către autoritatea locală, cea car dealtfel asigură toate formele legale în vederea utilizării acestora pentru transportul elevilor din zonele cu acces mai dificil la și de la unitatea școlară.‘’.

Ba mai mult ‘’pentru microbuzele școlare repartizate prin MDRAP și pentru care administrațiile locale au făcut demersurile necesare utilizării acestora conform legii, acestea rămân în gestiunea lor, neexistând o bază legala pentru transferul acestora către unitatea școlară, condiții în care primăriile care au realizat aceste gen de trasferuri se găsesc în ilegalitate”, spun cei de la ISJ MM.

De menționat faptul că autoritatea locală care a preluat mijlocul de transport are obligația de a asigura fondurile necesare pentru utilizarea acestora , de la înmatriculare și până la combustibil. Condiții în care nu este de mirare că au fost ( și nu puține ) situațiile în care am avut microbuze, dar nu am avut bani pentru consumabile sau carburanți.

Comments