Manifestatie propalestiniana cu zeci de mii de oameni in centrul Londrei. ,,Opriti bombardarea Fasie...


Zeci de mii de britanici au manifestat sambata, 25 noiembrie, la Londra, in sprijinul palestinienilor, cerand o incetare a focului durabila in Fasia Gaza, in a doua zi a armistitiului temporar intre Israel si miscarea islamista palestiniana Hamas, relateaza agentia AFP, preluata de Agerpres.https://www.youtube.com/watch?v=SawONNHcTis

In jurul pranzului, coloana de manifestanti a pornit pe Park Lane in directia Whitehall, cartier central din Londra, avand sute de drapele palestiniene si pancarte cu mesajele ,,Opriti bombardarea Fasiei Gaza!" si ,,Incetati asediul".https://www.youtube.com/watch?v=sxbThv0sBVg

Ministrul de interne britanic James Cleverly a indicat pe platforma de socializare X ca un barbat ce purta o pancarta cu simboluri naziste a fost arestat la inceputul manifestatiei.


Tot la Londra, urmeaza duminica sa aiba loc un mars contra antisemitismului, organizat la initiativa Campaign Against Antisemitism.


Peste 1.500 de ofiteri de politie au fost mobilizati sambata si duminica in capitala Marii Britanii, pentru a mentine securitatea.


Armata israeliana estimeaza ca 240 de persoane au fost rapite de Hamas in timpul asaltului sangeros desfasurat in sudul Israelului pe 7 octombrie si soldat cu aproximativ 1.200 de morti, in principal civili masacrati de comandouri ale miscarii islamiste palestiniene.


In Fasia Gaza, guvernul Hamas afirma ca peste 14.800 de persoane - majoritatea copii si femei - au fost ucise in atacurile israeliene efectuate ca riposta incepand din 9 octombrie.


Foto: Profimedia Images


Urmareste pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informatii despre razboiul dintre Israel si Hamas


Comments