Marcel Ciolacu a convocat comandamentele de iarna pentru duminica. ,,Ne asiguram ca nu vor fi proble...


Comandamentele de iarna vor fi convocate duminica, 26 noiembrie, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor si Ministerului Energiei, a anuntat Guvernul Romaniei, sambata seara, 25 noiembrie.


,,Premierul Marcel Ciolacu a cerut convocarea comandamentelor de iarna la nivelul ministerelor, in cursul zilei de maine, pentru a pregati masuri de interventie daca situatia o va impune avand in vedere avertizarile meteorologice primite de la specialisti", se arata in comunicatul Executivului.


,,Ne asiguram ca indiferent de starea vremii, de ninsori sau de viscol, nu vor fi probleme legate de aprovizionarea cu energie pentru cetateni, spitale, scoli, obiective sociale. Autoritatile trebuie sa fie pregatite sa intervina in orice moment, daca situatia o cere, pentru sprijinirea populatiei afectate si a comunitatilor locale", a spus premierul Marcel Ciolacu.


El a precizat ca Ministerul Afacerilor Interne, condus de Catalin Predoiu, va fi permanent in legatura cu prefecturile pentru a se asigura ca la nivel local exista capacitatea de interventie rapida.


Mai mult de jumatate din tara, sub avertizare de ninsori, viscol si vant


Meteorologii au actualizat sambata, 25 noiembrie,& avertizarile de ninsori, viscol si vant, ce vizeaza mai mult de jumatate din tara, valabile pana duminica. In Bucuresti, vremea se va raci accentuat, iar in noaptea de sambata spre duminica se va depune strat de zapada.


Incepand de sambata, ora 10.00, si pana duminica, ora 18.00, este valabil un cod galben de vant, viscol si precipitatii insemnate.


In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum si in sudul si estul Transilvaniei vor fi precipitatii, sub forma de ninsoare la munte, iar in restul zonelor va ploua, apoi treptat, incepand din noaptea de sambata spre duminica (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile.


Comments