Trenurile de pe magistrala Bucuresti-Constanta, intarzieri din cauza ninsorii si a viscolului. Ce tr...


Mai multe trenuri nu vor circula duminica, 26 noiembrie, din cauza avertizarilor meteorologice si a restrictiilor de circulatie aplicate de CFR SA la nivelul Sucursalei feroviare Constanta, a anuntat CFR Calatori sambata seara.


UPDATE ora 19.50: Concret, va fi suspendata circulatia urmatoarelor trenuri:


IR 1580, IR 1882, IR1586, IR1682 in relatia Constanta-Bucuresti Nord
IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 in relatia Bucuresti Nord -Constanta
R 8004/8007 in relatia Fetesti-Bucuresti Obor si retur
R 8122 Slobozia Veche - Bucuresti Nord se anuleaza pe distanta Slobozia Veche - Urziceni
R 8153 Urziceni - Slobozia Veche
R 8154 Slobozia Veche - Urziceni
R 8201 / 8205 Buzau - Fetesti - Constanta
R 8208 / 8204 Constanta - Fetesti - Buzau
R 8206 / 8202 Constanta - Fetesti - Buzau
R 8203 / 8207 Buzau - Fetesti - Constanta

,,Masura are drept scop adaptarea circulatiei trenurilor la noile conditii, in fapt circulatia garniturilor cu remorcare diesel. Traficul de calatori va fi preluat de celelalte trenuri din graficele de circulatie", a transmis CFR.


Pasagerii care au bilete la trenurile afectate vor primi, daca fac cerere, banii cheltuiti, fie pentru intreaga ruta, fie pentru distanta neefectuata din ruta respectiva, a mai precizat compania de cai ferate.


Stirea initiala: CFR Calatori a introdus mai multe restrictii incepand de sambata seara, 25 noiembrie, ora 19.00, din cauza vremii nefavorabile care afecteaza mai multe zone din tara si tinand cont de avertizarile meteo pentru aceasta perioada, se arata in comunicatul companiei.


,,Aceste restrictii se aplica in special pentru trenurile cu indrumare din/sosire in statia Constanta si statii cale ferata de pe magistrala 800 Bucuresti - Constanta, unde se interzice circulatia cu tractiune electrica si automotoare, ceea ce va genera intarzieri pe aceasta sectie precum si decalari de orare la trenurile de legatura", a detaliat CFR Calatori.


Pentru asigurarea continuitatii trenurilor in conditii de siguranta, CFR Calatori ,,pune operativ la dispozitia CFR SA tractiune diesel pentru remorcarea garniturilor pe ruta Bucuresti - Constanta si retur".


Totodata, CFR Calatori a precizat ca vremea nefavorabila si avertizarile meteo de vant puternic, precipitatii sau ninsori abundente, viscol si vizibilitate scazuta vor cauza modificari in programul trenurilor si sunt posibile intarzieri.


Mai mult de jumatate din tara, sub avertizare de ninsori, viscol si vant


Meteorologii au actualizat sambata, 25 noiembrie, avertizarile de ninsori, viscol si vant, ce vizeaza mai mult de jumatate din tara, valabile pana duminica. In Bucuresti, vremea se va raci accentuat, iar in noaptea de sambata spre duminica se va depune strat de zapada.


Incepand de sambata, ora 10.00, si pana duminica, ora 18.00, este valabil un cod galben de vant, viscol si precipitatii insemnate.


In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum si in sudul si estul Transilvaniei vor fi precipitatii, sub forma de ninsoare la munte, iar in restul zonelor va ploua, apoi treptat, incepand din noaptea de sambata spre duminica (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile.


Comments