MANUALE – Toti elevii maramureseni vor avea carti pe banci la inceputul anului scolar

MANUALE – Toti elevii maramureseni vor avea carti pe banci la inceputul anului scolar

MANUALE Peste 89 de mii de manuale școlare vor ajunge pe băncile elevilor din Maramureș odată cu începutul anului școlar 2016-2017.

MANUALE Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar oficialii Inspectoratul Școlar Județean dau asigurări că din acest punct de vedere nu se vor înregistra probleme.

Inspectorul şef al ISJ Maramureș, Ana Moldovan, spune că achiziția manualelor s-a desfășurat conform calendarului procesului de completare a stocurilor de materiale, urmând ca ultimele cărți comandate la edituri să ajungă în depozitul de manuale cel târziu la data de 5 octombrie.

„La nivelul Maramureşului, recepția manualelor este în curs de desfășurare, distribuția către unitățile școlare se realizează etapizat, pe ani de studiu, iar în funcție de modul în care cei abilitați vor face ridicarea  manualelor, acestea vor fi pe băncile școlare la începerea anului școlar”, a spus Ana Moldovan.

Nu toate manualele vor fi însă înlocuite cu altele noi. Doar elevii din clasele I, IV, XI și XII vor avea manuale noi nouțe, iar restul vor studia din cărțile primite de la colegii mai mari.

„În cazul claselor a II a și a III a procentul pentru care s-a aplicat la  achiziționarea manualelor pentru completare este de 10 la sută, iar pentru clasele V – X procentul este de 15 la sută. De menționat faptul că la aplicarea acestor procente s-a ținut cont de vechimea manualelor aflate acum în uz” , a mai spus Ana Moldovan.

Experiența ultimilor ani arată însă că abia după prima săptămână de cursuri se va putea spune cu exactitate daca lipsesc sau nu manuale şi dacă este acoperit tot necesarul la nivelul judeţului.

Reamintim că începând din acest an școlar elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din învățământul de stat și din cel obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale școlare gratuite atât pentru învățământul în limba română, cât și pentru cel în limbile minorităților naționale.

Comments