Marcel Ciolacu, despre reforma pensiilor: ,,Este discrepanta mare intre ce se intampla in UE si ce n...

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la Europa FM, ca Guvernul trebuie sa gaseasca solutia de mijloc intre PNRR si realitatea din Romania in privinta pensiilor de serviciu, pentru daca se va respecta ,,ad-litteram" ce scrie in PNRR atunci se vor ,,depopula" institutiile de siguranta si ordine publica, precum si serviciile de informatii.

,,Din punctul meu de vedere, avem o lege trecuta prin Parlament, prin avizele tuturor ministerelor. (...) Cautam solutiile cele mai bune. Este o discrepanta mare intre practica din Uniunea Europeana, ma refer la pensiile magistratilor, la pensia din Aparare si ce ne-am asumat noi in PNRR. Decizia si discutiile cu Comisia trebuie sa fie foarte echilibrate. Daca in acest moment luam ad-litteram ce ne-am asumat in PNRR depopulam Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, Justitia, toate serviciile. Daca ne dorim acest lucru, eu nu imi doresc acest lucru, mergem ad-litteram", a declarat Ciolacu.

,,Nu poti sa iesi la pensie la 45 de ani"

,,Nu e o decizie politica usoara, pentru ca in spatiul public este o ura impotriva pensiilor speciale. Indreptatita. De ce? Pentru ca anumite categorii au gasit oportun sa faca niste excese. Dau niste exemple - faptul ca la pensie ai mai mult decat aveai in activitate, faptul ca isi faci calculele pe ultima luna de zile... Tot felul de modificari legislative in functie de cum a convenit cuiva a creat un val masiv de ura impotriva acestor pensii. Armata nu poate sa aiba pensie speciala, ci pensie de serviciu. Franta, Belgia, Germania au lege speciala in ceea ce priveste Armata. Mai mult, exagerarea unde a mai fost... Nu poti sa iesi la pensie la 45 de ani, exact cand esti la maturitatea profesionala", adauga liderul PSD.

El mentioneaza ca saptamana viitoare coalitia ,,are obligatia de a veni cu anumite amendamente, astfel incat sa ne apropiem cat mai mult de indeplinirea jalonului, pentru ca altfel legea trece tacit prin Senat si nu poate fi modificata". ,,Cum e acum, nu e acceptata ca indeplinire de jalon PNRR", adauga Ciolacu. Referitor la pensiile parlamentarilor, el precizeaza ca nu sunt prevazute in proiectul din Legislativ. Presedintele PSD a exclus ca Romania sa piarda bani din PNRR, ,,indiferent de jalon". ,,Vom merge si vom avea un dialog concret" la Comisia Europeana, incheie Ciolacu.

Comments